Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София

...
Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София
Коментари Харесай

Гонки със скъпи коли по жълтите павета в София

Клипове на проведени гонки и дрифт в центъра на София взривиха обществените мрежи, оповестиха в студиото на „ Здравей, България “ по Нова тв. На фрагментите се вижда по какъв начин скъпи коли се движат с гневна скорост по жълтите павета в столицата. Имат си даже оператори, които да ги снимат.

Най-голямо усещане прави първокласен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година водачът му аргументи злополука край Царево. Тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по знамение случаят се размина без жертви, защото нямало хора в ударената кола. По-късно водачът сподели междинен пръст на фотография на фона на потрошения първокласен автомобил.

„ В закона такова държание не се глоби с лишаване на колата. Законодателство, което посредством правила се пробва да овладее, да планува, всички вероятни житейски хипотези, не е положително. За това е съдът. Нормите би трябвало да са по-общо дефинирани, само че по метод, който да вмества всички сходни дейности ”, изясни юрист Людмил Рангелов.

„ Ясно, че в България всичко е допустимо. И всичко това се случва на фона на всеобщото неодобрение на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, когато им започнаха инспекциите с проби за опиати. Те внезапно споделиха, че полевите проби не са качествени. Тяхното неодобрение беше почетено. Недоволството на водачите никой не го почита. Същите некачествени проби могат да причинат доста огромна щета на някой жител, на който е отнето мпс-то и най-после да му кажат – „ извинявайте ”.

Смятам, че същият автомобил, който се лишава, би могъл да бъде ръководен от порядъчен, съзнателен лидер. Тогава автомобилът не е отговорен, само че когато се ръководи от дрогиран, той се лишава. За страдание нашите законодатели не се вслушват в препоръки, с цел да не се стига до тази последна мярка, която за мен има чисто популистка цел и ще усили ужасно доста корупцията. Някой ще си купи кола за 500 лева, ще се дрогира и ще кара с него и огромна работа като му го лишават ”, изясни ръководителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев. Според него до излизане на резултатите от кръвната проба лицето би трябвало да е почтено.

„ Около 8% от полевите проби дават неверни резултати. Това е висок %. Когато се приема един закон, има процедура, която би трябвало да се съблюдава, с цел да е обезпечено вярното му приложение. Освен публичното разискване се разяснява материално финансовите предпоставки за използването му. Това в тази ситуация не беше направено ”, заключи юрист Рангелов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР