Клипове и плакати срещу насилието преди всяко спортно събитие, имуществени

...
Клипове и плакати срещу насилието преди всяко спортно събитие, имуществени
Коментари Харесай

Какво решиха институциите след дебатите за изрисуваните деца

Клипове и плакати против насилието преди всяко спортно събитие, имуществени наказания за тимовете, чиито почитатели скандират нецензурни думи. Това взеха решение институциите, оповестява NOVA, откакто две деца бяха снимани, изрисувани със свастики. Полицията разпита и бащата на второто момче, снимано на стадиона по време на финала за Купата на България сред Славия и Левски.

Георги Гълъбов нито видял, нито схванал кой е нарисувал свастика по тялото на 8-годишния му наследник.

„ Второто полувреме си смъкна тениската и тогава го видяхме. Аз съм бил на първи ред, то до момента в който е било на пистата. Какъв е казусът? “, споделя родителят.

Представителят на Агенция за протекция на детето Камелия Николова изяснява: „ Той в случай че е позволил детето да е в подобен тип, да има такива свастики или такива послания, език на омразата, който се насочва към публиката и необятната общност, родителят би трябвало да понесе отговорност “.

Бащата, на собствен ред, видя други проблеми: „ Аз съм националист, тъй че за мен това не е неверно. Не съм споделил, че е обикновено детето да има свастики, за какво изкривявате по този начин нещата. Чухте ли ме да споделям, че е обикновено детето да има свастика, не е обикновено. Как какъв проблем? Травмирахте ми детето, по какъв начин какъв е казусът? Медиите направиха огромен проблем. Шест дни се приказва за деца, които са на 7 и 8 години, че са нарисувани “.

Случилото се подвигна на крайник Министерство на вътрешните работи, Закрила на детето, Футболния съюз, Социално подкрепяне и Общината. След дълго разискване те взеха решение - преди всяка спортна среща да се излъчват клипове с послания против насилието и експанзията.

Камелия Николова прибавя: „ Да бъде планувано в такива случаи, както е актуалната догадка, да бъде неразрешено на родителя да посещава съответното спортно мероприятие, примерно 1 година “.

Васил Василев, представителят на БФС споделя: „ Футболният клуб може да отиде да беседва с него, тъй като към футболния клуб ще има глоба и да му каже, случашай: "аз вместо да ви дам пари да вършиме хореография, по този начин да се каже, вие ми вършиме магарии. Заради това аз ви подвигам билетите от 20 на 40 лв. “.

Пълния репортаж на NOVA може да видите в прикаченото видео!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР