Клип с препускащо по централен пловдивски булевард екзотично на вид

...
Клип с препускащо по централен пловдивски булевард екзотично на вид
Коментари Харесай

Антилопа или сърна изпреварва коли по пловдивските булеварди?

Клип с препускащо по централен пловдивски бул. екзотично на тип животно стана шлагер в обществените мрежи. В града си имат обичаи в това отношение - преди 10 години в пловдивско се търсеше кенгуру, което и досега е в неопределеност, а преди 4 - питон пропълзя в един от комерсиалните центрове в града.

В ранните часове на 3 ноември Мартин се прибира от работа с автомобила си, когато изненадващо някакво животно го изпреварва с огромна скорост.

" Аз я видях в страничното отдясно огледало, обаче не чаках да е сърна аз мислех, че е куче първоначално. Тя се движеше с близо 50, от 40 до 50 километра ", описа Мартин Кръстанов.

Заблуденото животно се укрива през целия ден в зелените площи в квартала и вечерта още веднъж се появява на булеварда.

" Тя се задържа за към три-четири секунди пред автомобила и изскочи тук на тротоара на велоалеята. Тя беше доста изплашена, очевидно по този начин не беше на личен терен, и бързо прибяга и очевидно се четеше боязън в очите ѝ ", показа Димитър Благоев.

Показахме клипа на експерти от Природонаучния музей в Пловдив. Според тях бягащото по булеварда животно изрично не е сърна.

" Прилича на антилопа гарна, младо животно сигурно, няма толкоз развити рога, може би на към година по размера на рогата. На 100% не е сърничка. Това животно е някакъв тип антилопа, която най-вероятно е избягала от частна експозиция, защото няма от кое място да се появи, няма ги в дивата природа ", изясни Стефан Кюркчиев от музея.

Само на 500 метра от мястото, където е видяна антилопата-беглец, се отглеждат животни, наподобяващи на нея. Специалистите считат, че оцеляването ѝ в градски условия е въпрос на шанс. А притежателите на парцела, от който се допуска, че е избягала антилопата, не бяха открити за коментар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР