Клип с отвратително отношение към куче предизвика възмущение в социалните

...
Клип с отвратително отношение към куче предизвика възмущение в социалните
Коментари Харесай

Отново насилие над животни: Дете впрегна куче да дърпа каруца във Враца

Клип с непоносимо отношение към куче провокира отвращение в обществените мрежи . Дете размахва лопата над живтното, впряга го в конска каруца и го принуждава да я тегли, с цел да се вози в нея, показва.

Грозната сцена е от началото на юни . Разпространява се в обществените мрежи едвам в този момент.

„ Видеото ми беше изпратено като сигнал, с който ме молят да реагираме като организация. Нямам визия кой го е споделил за първи път. В момента, в който получих това видео, то имаше 6000 гледания, което значи, че 6000 души са го видели и безусловно никой не е подал сигнал към институциите ”, съобщи природозащитникът Пламенка Калинкина.



Жената го качва в профила си, а рано на другия ден отива да подаде тъжби в общината и полицията.

„ Веднага беше посетен посочения адрес. За страдание той не беше прецизен ”, сподели Йордан Тодоров , старши специалист " Здравеопазване " в  Община Враца.

Мястото, където е осъществено насилието е между врачанския квартал „ Кулата ” и „ Нефела ”. Оказало се още, че на тормоз били подложени не едно, а две кучета.

„ Като отидохме там, заварихме двете животни в относително положително положение. Веднага се започнаха ограничения. Те са настанени в нашата предпазена зона. Ще бъдат изследвани, кастрирани, обезпаразитени и надлежно дадени за осиновяване ”, разясни Тодоров.

Спасителите на животните не могли да се срещнат нито със притежателя на кучетата, нито с детето, което ги тормози . След този случай стартират засилени инспекции във вилните зони и дребните обитаеми места, тъй като се оказва, че това не е първият сходен случай.  

Впряганите в каруца кучета са избавени преди да получат трайни увреждания. Полицаите стигнаха до част от отговорните, не престават да търсят останалите. Със казусът ще бъде осведомена и Районната прокуратура.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР