Клип на шофьор уличи катаджия в искане и получаване на

...
Клип на шофьор уличи катаджия в искане и получаване на
Коментари Харесай

Катаджия поиска 50 лева подкуп в центъра на София


Клип на водач уличи катаджия в искане и приемане на рушвет. Униформеният желае и получава 50 лв. подкуп, с цел да не напише акт и да не спре автомобила от придвижване. Вътрешно следствие на Министерство на вътрешните работи откри кой е униформеният и образува против него досъдебно произвеждане за корупция. Според фиша служителят на реда – основен воин във видеото, се споделя Йосиф. Работи в системата на Министерство на вътрешните работи от 17 години. В началото е бил в Жандармерията, по-късно става пътен служители на реда. Дълги години работи като катаджия към „ Паркинги и гаражи”, осведоми bTV.

Сцената с подкупа се разиграва на столичния бул. „ Васил Левски” и директната с „ Юри Венелин”.

Вчера към 16 ч. Ивайло стопира в нарушаване, с цел да си купи сандвич от близкия павилион.Последва полицейска инспекция и искане да почерпи, тъй като вместо да му спрат колата от придвижване, катаджията прави жест към него като му написа фиш единствено за погрешно паркиране.

След като си купува сандвич, Ивайло се качва в погрешно паркирания си автомобил. Преди да потегли, служител на реда чука на стъклото и му дава знак да изчака. Проверява прилежащите две коли и се връща при него. „ Дойде, изиска ми шофьорска брошура и сподели – дайте ми другите документи. (..) Каза, че прегледът ми е изминал, открих годишния обзор, дадох му го и той ми сподели – ето, видя ли, че е изтекъл”, описа Ивайло.

Пътният служител на реда освобождава другите коли и споделя на Ивайло да се реалокира напред, след което отишъл да написа без да го уведоми какво. Забавил се 6-7 минути, и още веднъж се върнал.

„ В момента, в който се върна ми сподели – направил съм ти огромна услуга, икономисал съм ти 300 лв.. Писал съм ти единствено фиш за погрешно паркиране и ми сподели би трябвало да почерпиш. Аз го одобрих като смешка, само че когато повтори – мисли бързо какво ще почерпиш, тогава усетих, че желае пари. Когато извадих 50 лв., отново повтори – ниско долу, прибра ги в ръка и си тръгнах”, добави Ивайло.

Той сподели, че е подкупил държавен чиновник, тъй като е бил обезпокоен и не е знаел какво ще му се случи, в случай че откаже.

Прокуратурата и дирекция вътрешна сигурност дефинираха случая като тежко нарушаване и започнаха следствие. „ Дисциплинарно проверяващият орган ще реши дали служителят ще бъде отхвърлен от работа. Ами аз мисля, че имаме съществени резултати в противодействието на тази корупция, знаете и случая в Пътна полиция – Благоевград и предходни случаи. Полагаме всички старания,тези случаи да намаляват”, съобщи Младен Маринов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР