Клинт Истууд мрази рождения си ден и не обича да

...
Клинт Истууд мрази рождения си ден и не обича да
Коментари Харесай

Клинт Истууд мрази рождения си ден

Клинт Истууд ненавижда рождения си ден и не обича да го чества. Учудващата вест разкри синът на паметния артист – Скот единствено дни, откакто звездата чукна 90. Той споделя по какъв начин татко му не отбелязвал личния си празник по някакъв специфичен метод, само че не възразявал другите да го вършат.

„ Нямаше ваучър, а спокоен и спокоен обяд. Не е почитател на огромните празненства, даже не обича торта “, споделя Скот в ново изявление.

Но наподобява, че антипатията на Клин към личния му рожден ден не е породена от обстоятелството, че е деветдесетият по ред. Не всички обичат да честват и явно Истууд е един от тях.

За момента великият артист няма нови оповестени планове в графика си. Не се знае дали пандемията не е осуетила проектите му за годината. Неотдавна той изрично съобщи, че не има намерение скоро да се пенсионира, тъй че сигурно или приготвя нещо през свободното си време, или се ослушва за нови оферти.

Истууд е най-известен с функциите си на твърд мъж в уестърни и екшън филми, изключително през 60-те, 70-те и 80-те години. Изпълнението му на сбития Мъж без име в „ Доларовата трилогия “ от спагети уестърни на Серджо Леоне - „ За шепа долари “ (1964), „ За няколко $ повече “ (1965) и „ Добрият, неприятният и злият “ (1966) и на контрольор Хари Калахан в поредицата филми „ Мръсният Хари “ го трансформират във безконечен знак на геройство.

През 1992-а възражда жанра уестърн за последно с режисирания от него филм „ Непростимо “, в който играе остаряващ бивш стрелец. Във кино лентата вземат участие също Джийн Хекмън, Морган Фрийман и Ричард Харис. Лентата му носи 9 номинации за „ Оскар “ и 4 победи, в това число за най-хубав режисьор и филм.

През 1995-а продължава да уголемява репертоара си като играе с Мерил Стрийп в любовната история „ Мостовете на Медисън “, основан на романа-бестселър и също шлагер в киносалоните.

През 2005-а печели голям триумф измежду критиците и в боксофиса с боксовата драма „ Момиче за милиони “, в който играят още Хилари Суонк и Морган Фрийман. Филмът прибира 4 „ Оскара “, в това число за най-хубав режисьор и филм. Истууд получава и номинация за най-хубав артист. Хитът генерира над 216 милиона $ и се трансформира в един от най-големите триумфи в кариерата на създателя.

Истууд е притежател на общо 13 награди „ Оскар “, 8 „ Златни глобуса “ и една БАФТА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР