Клиниката по урология на „Пирогов” вече изследва и лекува своите

...
Клиниката по урология на „Пирогов” вече изследва и лекува своите
Коментари Харесай

Уникален за България мултифункционален апарат лекува деца и възрастни в урологията на „Пирогов”

Клиниката по урология на „ Пирогов” към този момент изследва и лекува своите пациенти с неповторим за България урорентгенологичен уред от най-ново потомство. Най-новият за страната сходен уред е на водещата в света компания за здравна високотехнологична инсталация "Сименс ". Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

„ С модерната инсталация правим както диагностични, по този начин и лечебни действия при пациенти с урологични болести. Тя се явява самобитен скок в ерата на лекуването на пациентите. Апаратът дава голям брой преимущества в диагностиката на бъбречно-каменната болест, на вродени аномалии на отделителната система и разстройства в уринирането, както при възрастни, по този начин и при деца”, разяснява началникът на клиниката доктор Емил Доросиев.

Този ултрамодерен високотехнологичен урорентгенологичен уред е първият от този тип у нас, при който с изключение на усъвършенствани индикатори на рентгеновия облик, натоварването от рентгеновото излъчване е сведено до най-малко както за пациентите, по този начин и за личния състав.

Чрез него за пръв път у нас към този момент е допустимо осъществяване на видеоуродинамика с микционна цистография (изследване на разстройства в уринирането с обрисуване на долните пикочни пътища) в най-физиологичното състояние за това – седнало.

Освен диагностика, новата инсталация разрешава да се правят и лечебни процедури. С нейна помощ се осъществят най-съвременните и минимално инвазивни урорентгенологични интервенции – премахване на бъбречни конкремнти от пикочопроводите и от бъбречното легенче и чашки. Това става през естествените отвори на тялото или с перкутанен достъп (през кожата).

Модерната технология разрешава и осъществяването на незабавна дезобтрукция (отпушване) на пикочните пътища при пациенти със застрашаващи живота положения, дължащи се на камъни, онклогични болести и други. Рентгеновият уред дава опция и за селективно обрисуване на бъбречните съдове (вена и артерия) при характерни индикации (напр. контузии на бъбрека), както и за минимално инвазивни интервенции, например за прекъсване на остро кървене.

Клиниката по урология на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов” разполага с апаратурата с помощта на стратегия "JESSICA ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР