Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас ще преглежда и изследва

...
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас ще преглежда и изследва
Коментари Харесай

УМБАЛ-Бургас ще изследва безплатно хора с риск от атеросклероза

Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас ще преглежда и изследва гратис хора с висок риск от атеросклероза . Атеросклерозата е съдово заболяване с мастни отлагания по вътрешните стени на кръвоносните съдове. Тя носи риск от инсулт, инфаркт, бъбречна непълнота и други. Целта е те да бъдат предотвратени и хората да бъдат осведомени с рисковите фактори. Кампанията стартира от през днешния ден и ще се организира доникъде на декември .

Д-р Христо Хлебаров и проф. доктор Валентин Василев. Снимка: УМБАЛ-Бургас

За обзор и съдово проучване с доплер могат да се запишат хора с висок риск от атеросклероза – пушачи, диабетици, хора с наднормено тегло, високо кръвно налягане, нараснал неприятен холестерол и триглицериди, с фамилна обремененост, чест банкет на алкохол и над 45 години. Някои обезпокоителни признаци също могат да бъдат знак за атеросклероза – зашеметяване и звук в ушите, нарушено равновесие при покой или вървене, изтръпване на крайниците, мускулна уязвимост, болежка в седалищна, бедрена и/или подбедрена мускулатра при ходене, студени крака и мускулни крампи.

Прегледите ще се организират в кабинет 209 във Втора база на Клиниката по съдова хирургия на болничното заведение /до Инфекциозно отделение/ от 12:00 до 16:00 часа всеки работен ден . Задължително е записване на час на тел.: 0879357681 . Телефонът е деен от 08:00 до 16:00 часа в работни дни. Часовете са лимитирани и се дават до привършване! Направление от персонален доктор не е належащо.

Всеки пациент ще получи справедлива информация и оценка на периферната артериалната система и навременна диагностика при съществуване на болести . Прегледите ще се организират от екипа на Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ-Бургас – проф. доктор Валентин Василев, доктор Огнян Матков, доктор Ивайло Хаджиев, доктор Радослав Шишков, доктор Христо Хлебаров и доктор Майа Стоянова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР