Клиниката по неврохирургия в болница Св. Георги в Пловдив тъне

...
Клиниката по неврохирургия в болница Св. Георги в Пловдив тъне
Коментари Харесай

Клиника в пловдивска болница тъне в мизерия! Дъщеря на пациент: Татко реши, че трябва да пие цяла шепа хапчета, сестрите нехаят

Клиниката по неврохирургия в болница " Св. Георги " в Пловдив тъне в бедност. Снимки от изискванията е снимала Дафина Филипова, чиито татко лежи в отделението след прекаран инсулт. 

" Най-възмутена съм от самото отношение и непрофесионализъм на санитарите и медицинските сестри. Безкрайно съм удовлетворена от лекарите и съм им признателна. На нощното шкафче на татко ми здравна сестра беше оставила мощни медикаменти, които са за епилепсия, както и шишенце, на което пишеше, че лекарството би трябвало да се приема три пъти дневно. Човекът е с инсулт и епилепсия и не може да разсъждава трезво. Започна да пресмята часовете и вместо да пие по три, той реши, че би трябвало да пие по 11 хапчета дневно. Веднага сграбчих шишенцето и помолих сестрите да му дават лекарството в избраните часове, не да го оставят самичък да си брои хапчетата и да ги пие ", описа Дафина.

" Лекарствата наложително би трябвало да се дават от сестра ", коментира завеждащият отделението проф. Желязков. 

" Върнахме лекарството при сестрите. Татко на идващия ден към този момент беше доста по-адекватен и на идващия ден той показа, че никой не е минал следобяд да му даде лекарството. Тоест един банкет е пропуснат още веднъж по виновност на сестрата ", добави Дафина. 

" Хигиената също е под всякаква рецензия. То няма хигиена. Ние персонално почиствахме шкафчето, което лепнеше от нечистотия ", уточни възмутената жена.



" Хигиена има, а нощното шкафче може да е било нечисто след храненето на пациента, само че си има специфична хигиенична стратегия и това се съблюдава. Хигиената е добра в клиниката ", отвърна професорът.

" Върно е, че обзавеждането е доста остаряло, от 80-те години. Но това, че има малко плесен, то е от покрива на болничното заведение и чакаме всеки миг ремонт. Обзавеждането следва, само че поетапно и постепенно, тъй като болничното заведение няма средства и това е голям проблем. Знаете, че финансирането на лечебните заведения става единствено от Здравна каса ", уточни проф. Желязков. 

" Ето ви образец - еми ние надминахме плануваните средства за лекуване на бащата на момичето. Но той си остава при нас, лекуваме го. Никой няма да ни ги даде тези пари ", добави той.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР