Клиниката по изгаряния на Пирогов е напълно обновена. 5-етажната сграда

...
Клиниката по изгаряния на Пирогов е напълно обновена. 5-етажната сграда
Коментари Харесай

След повече от 40 години ремонтираха клиниката по изгаряния в Пирогов

Клиниката по изгаряния на " Пирогов " е изцяло актуализирана. 5-етажната постройка се ремонтира главно за първи път след построяването ѝ преди 41 години. Закупено е и ново съоръжение и високотехнологична инсталация.


Сградата на клиниката по изгаряния е преобразена извън и от вътрешната страна за към година. Ремонтът коства близо 6 млн. лв.. Парите са обезпечени по самодейността " Джесика ". Правителството е дало над 4 млн. лв. за закупуване на нова инсталация и съоръжение.
доцент Мая Аргирова - шеф на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, УМБАЛСМ: Съвременното съоръжение допуска обслужване на пациентите с по-безболезнени операции. Стреса за пациентите и най-много за децата е по-малък и болката също.
След ремонта клиниката разполага с най-модерните реанимационни боксове.
проф. Асен Балтов - шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ": Всеки бокс е със лична температура, мокрота и налягане. Вътре могат да се лекуват пациенти по избран метод според от това какъв брой % е изгарянето. Такава реанимация има най-близко във Виена.
В клиниката се обитава и единственото у нас поделение за изгаряния за деца. То към този момент е по-цветно и разполага с нови вани за хидропроцедури. Предстои огромен ремонт и на незабавното поделение на " Пирогов ", заяви здравният министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР