Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ Свети Георги Пловдив получи

...
Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ Свети Георги Пловдив получи
Коментари Харесай

Животоспасяваща апаратура за Детска клиника

Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ " Свети Георги " Пловдив получи през днешния ден съвременна животоспасяваща инсталация на стойност 16 000 лв.. Средствата за закупуването й са събрани събрани от благотворителния базар на учениците от ОУ “Княз Александър I “ и благотворителния търг на картини, проведен от Медицинския университет и Младежката организация на Българска социалистическа партия. На днешната гала при връчването на дарението всичко се сплотиха под мотото " Доброто и любовта побеждават "

Към събраната от двете акции сума от 10 000 лв., компания за артикули за опазването на здравето също прибавя подаяние и по този начин уредите за прецизни вливания на разтвори стават общо 5 – 2 инфузомата и 3 перфузора.

„ Апаратурата е животоспасяваща за дребните пациенти. Тя е последно потомство и ще ни оказва помощ доста. Нашите анестезиолози избавят деца оперирани на 800 грама, с вродени тежки аномалии и всеки ден се нуждаят от тези апарати. Сега нашите лекари няма да се питат - кое дете да включат на апарата, всяко дете ще има свои уред. Само през днешния ден до обяд оперирахме 10 деца ", съобщи началникът на детската хирургия проф. Пенка Стефанова.

Тя благодари на донорите, които получиха икона с лика на Богородица. Учениците, които участваха на церемонията обявиха, че на драго сърце са взели участие в благотворителния търг, с цел да оказват помощ на деца в потребност.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР