Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ Свети Георги вече разполага

...
Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ Свети Георги вече разполага
Коментари Харесай

Клиниката по детска хирургия към Св. Георги с нова апаратура

Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ " Свети Георги " към този момент разполага с съвременна инсталация за точно дозиране на лекарства за най-малките, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Това са 2 инфузомата и 3 перфузора, купени със средства от благотворителни базари. Един от тези базари е проведен от възпитаници от ОУ " Княз Алексанър I ".

" Децата събраха 4800 лв. от благотворителния базар, проведен в учебното заведение. Включиха се всички деца от 1 до 7 клас, а самият базар мина под наслов " Деца оказват помощ на деца " и поради това се взе решение дарението да отиде за Клиниката по детска хирургия ", описа директорката на ОУ " Княз Александът I " Анета Вълева. Тя напомни, че преди няколко години учебното заведение отново подари средства на УМБАЛ-а, само че на Детската онкохематология.

" За Великден обмисляме още веднъж да има сходна самодейност.Смятам, че би трябвало да се толерират сходни начинания ", сподели също Вълева.

Над 5 хиляди лв. събра през м. декември 2018 година и благотворителен търг, проведен от Медицински университет - Пловдив, Обединението на дамите социалистки - регион Централен и Младежката организация на Българска социалистическа партия в града. Свои картини за търга в интерес на Клиниката по детска хирургия дариха 10 пловдивски художници.

Апаратурата оказва помощ за точното дозиране на медикаментите, които се дават на децата. Осигуряват и опцията за напълно дребни количества мл да бъдат вливани за 24 часа. Всякакъв медикамент би могъл да се приложи с тази инсталация, още повече, че пациентите стават все по-малки и по-недоносени.

Цената на петте апарата е 16 хиляди лв., като от благотворителните акции са събрани към 10 хиляди лв.. Останалата сума е обезпечена от фирмата-доставчик на апаратурата. За което шефката на Клиниката по детска хирургия проф. доктор Пенка Стефанова благодари.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР