Клиниката по детска анестезиология на Пирогов получи дарение от Софийска

...
Клиниката по детска анестезиология на Пирогов получи дарение от Софийска
Коментари Харесай

Софийската митрополия помогна на лекарите в детската анестезиология в Пирогов

Клиниката по детска анестезиология на " Пирогов " получи подаяние от Софийска митрополия . Отдел " Милосърдие и щедрост " към Софийска митрополия подари на университетската незабавна болница най-ново потомство уред за проучване на хемостазата - комплицирания развой на кръвосъсирване. С техниката ще се подкрепи процеса на лекуването при най-малките пациенти, настанени за лекуване в Детската реанимация.

На освещаването на дарената инсталация през днешния ден участва персонално патриарх Неофит, съпроводен от отец Ангел от църквата " Св. София ".

Д-р Румяна Андонова , завеждащ отделението, изясни, че този уред е една дългогодишна фантазия на отделението по анестезиология. Той е доста бърз и с него се работи доста елементарно, тъй като в границите на 10 минути, лекарите имат опция да получат действителна информация за положението на организма и на системата на кръвосъсирване .

 Снимка 360339
Източник:

Д-р Андонова означи, че апаратът е безусловно автоматизиран, а човешките неточности, които се случват със старите апарати, са сведени до най-малко. Тя посочи и това, че апаратът е скъп, защото лекарите могат да проследят резултата от лекуването, както и дава опция за съответно трансфузионно лекуване, при което да не се прелива просто кръв , а експертите да се насочат към друг съставен елемент на съсирване на кръвта.

Другите сфери, в които ще ни е потребен апаратът, са в региона на изгарянията, ортопедията и травматологията, изясни доктор Андонова и изрази страдание, че преди да се закупи този уред, болничното заведение е употребила по-стар на друга болница.

 Почти 1,5 млн. лева годишно в
Почти 1,5 млн. лева годишно в " Пирогов " заплащат за ексклузивен труд

Няма да има понижение на заплатите, нито съкращения на личния състав

Отец Ангел разгласи третата дарителска акция, с която от патриаршията желаят да дарят съвременна инсталация и на болничното заведение АГ " Шейново " . Той прикани всички, които се усещат съпричастни към делото на църквата, да отделят средства от това, което имат, с цел да може още една болница да се достави с такава техника.

" Искам да благодаря на всички, които спомогнаха за дарението, само че бих се радвал един ден и църквата да има своя болница със свои експерти, където дружно с лекаря да бъде и свещеникъ т ", сподели още той и добави, че средствата за апарата са събрани с дарения и всяка една от софийските църкви е отпуснала средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР