Клиника за лечение на COVID-19, предназначена за неваксинирани срещу вируса,

...
Клиника за лечение на COVID-19, предназначена за неваксинирани срещу вируса,
Коментари Харесай

Клиника за неваксинирани отваря в Монреал

Клиника за лекуване на COVID-19, предопределена за неимунизирани против вируса, ще отвори порти в Монреал, Канада, в сряда, 2 февруари. Д-р Тревър Уесън, лекарят, който стои зад плана, споделя, че желае " да помогне за понижаване на броя на болничните кревати, нужни за неимунизирани пациенти ", като ползва медикаменти като флувоксамин, оповестява La Presse.

Медикаментът е леснодостъпен антидепресант, който съгласно някои проучвания, понижава риска от хоспитализация при пациенти с ковид.

„ Искам да защитя и неимунизираните, по същия метод както защищавам и всичките си останали пациенти от заболявания и хоспитализация, без значение дали те са, да вземем за пример, пушачи или пък са избрали да не се имунизират против грип. За мен това е публичното опазване на здравето “, изяснява доктор Уесън пред канадското издание, припомняйки, че има разнообразни аргументи, които могат да накарат някого да не се имунизира – да вземем за пример боязън или дезинформация.

Неговите услуги ще бъдат налични в клиниката, където практикува, без да е належащо авансово записване на правилото „ първи пристигнал, първи обслужен “. Лекарят споделя, че желае да „ изпрати позитивно обръщение към обществото и да постави завършек на враждебността към неимунизираните “.

Флувоксамин, който медикът възнамерява да ползва на пациентите си, към този момент е включен в Онтарио в здравните рекомендации за лекуване, защото някои достоверни клинични изследвания, извършени от университета Джон Хопкинс и от Харвардския университет, са посочили неговата успеваемост. Проучване в здравното списание The Lancet също заключи през октомври, че лекарството „ доста понижава риска от хоспитализация при някои пациенти с COVID-19 със сериозен риск от тежко протичане на болестта “.

Медицинският колежът в Квебек (CMQ) обаче излезе с апел пациентите да бъдат „ оптимално внимателни “, преди да се съветват с тази клиника. Говорителката на колежа Лесли Лабранш подсети, че „ имунизацията остава най-хубавата отбрана против COVID-19 “. „ Призоваваме обществеността да бъде оптимално деликатна. Съгласно лекарския Етичен кодекс, медиците би трябвало да се въздържат от прибягване до незадоволително потвърдени проучвания или лекувания, с изключение на в подтекста на проучвателен план и в научна среда “, посочи тя.
ТЕМА преди 2 часа 769 преди 4 часа 571 преди 4 часа 632
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР