Клиничното портфолио на Moderna вече включва ваксини, насочени към COVID-19,

...
Клиничното портфолио на Moderna вече включва ваксини, насочени към COVID-19,
Коментари Харесай

Moderna се подготвя да посрещне Болестта Х

Клиничното портфолио на Moderna към този момент включва ваксини, ориентирани към COVID-19, ХИВ, вирусите нипа и зика, а разширената световна здравна тактика на компанията ще усъвършенства стратегиите против останалите патогени до 2025 година Това планува Moderna в своята световна тактика – основополагащ документ, в който са разказани насоките за нейното развиване в интерес на публичното здраве в света и оповестени на нейния уебсайт.

Важна детайлност е, че компанията ще продължи да развива собствен „ първообраз на ваксинен метод “, при който употребява предварителни версии на ваксини, създадени против представителни вируси. Тези артикули бързо се приспособяват за справяне с други свързани патогени, като по този метод Moderna се приготвя за „ Болестта Х “, акцентират от компанията. С това разбиране, въведено от СЗО, се отбелязва заболяване, което може да се популяризира до размерите на световна пандемия и се предизвиква от патоген, за който все още не се позволява, че е рисков за човешкото здраве.

Оттам разясняват, че преимуществата на този метод за прототипна ваксина са били към този момент демонстрирани, тъй като ранните проучвания на SARS-CoV-1 и MERS са разрешили бързия отговор на Moderna на SARS-CoV-2.

Moderna се ангажира да продължи проучванията и да насърчи разработките са в посока към реализиране на подготвеност за посрещане на бъдеща пандемия посредством прототипен метод на патогени за основаване на „ библиотеки с ваксини “, акцентират от компанията.

В световната тактика са намерили място няколко нови начинания, ориентирани към рационализиране на иРНК ваксини за предварителна защита на инфекциозни болести.

На първо място Moderna афишира ангажимент да разшири световното си портфолио до 15 стратегии за ваксини, ориентирани към предпочитани патогени, които заплашват световното здраве, като към този момент доближава момента, в който тези ваксини се приготвят за нахлуване във фаза на клинични изследвания и това ще стане факт до 2025 година

На второ място, тя ще форсира проучванията за да се разработят спомагателни ваксини, като започва нова стратегия - „ mRNA Access “, която ще предложи на откривателите потребление на своята mRNA технология за проучване на нови ваксини против зараждащи или подценявани инфекциозни болести.

На трето място компанията ще разшири своето патентно заричане в никакъв случай да не постанова патентите за COVID-19 в Gavi COVAX AMC за 92 страни с ниски и междинни приходи. Също по този начин

Moderna разгласи също по този начин, че благодарение на държавното управление на Съединени американски щати е сключила Меморандум за съгласие с държавното управление на Република Кения, с който се ангажира да разкрие в тази африканска страна свое изнесено индустриално оборудване за иРНК ваксини.

„ Moderna прекара десетилетие в рационализиране на своята платформа за иРНК, с цел да форсира темпото, а скоростта, мащабът и гъвкавостта на тази платформа са неповторимо подобаващи за бърз отговор на " Болестта X ". Ранните клинични стратегии на компанията против пандемичен грип, тресчица чикунгуня и вируса зика съставляват дълготраен ангажимент към готовността за пандемия и световното здраве. В началото на 2020 година Moderna стартира да работи по основаването на ваксина SARS-CoV-2 и единствено за 11 месеца, след демонстрирана клинична сигурност и резултатност, имунизацията против COVID-19 беше позволена и стотици милиони хора по света към този момент са получили отбрана с нея против ковид. Moderna се ангажира да бъде част от решението и за бъдещи пандемии. Това е нашият отговор на апела на СЗО и Коалицията за нововъведения в готовността за зараза (CEPI) за деяние за създаване на ваксини против предпочитани патогени, които съставляват опасност за публичното здраве “, разяснява шефът на компанията Стефан Бансел.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР