Клиничното изпитание, при това във фаза 3, на ново лекарство

...
Клиничното изпитание, при това във фаза 3, на ново лекарство
Коментари Харесай

И в България изпитахме лекарство срещу КОВИД - резултатите са висока ефективност

Клиничното тестване, освен това във фаза 3, на ново лекарство против КОВИД към този момент е завършило. Част от тестването е извършено в България.

Пред камерата на bTV основният откривател за България доктор Иван Малкодански даде повече детайлности. По думите му, лекарството посочило огромна успеваемост - в 90% от случаите приемалите го не са развили тежки признаци. Видимо няма съществени странични резултати - има дребен % пациенти, при които е имало стомашно-чревни проблеми. Не се знае обаче дали е поради лекарството или тъй като са боледували от КОВИД - Делта разновидността на ковид провокира стомашно-чревни проблеми.
Още две медикаменти срещу Covid имат зелена светлина от ЕМА
Европейскага организация по медикаментите (ЕМА) даде позволение за утвърждение на още две медикаменти за лекуване на Covid-19. Xevudy и Kineret с...
Прочети повече
Лекарството е планувано за приложимост в ранна фаза на заболяването - при леки и среднотежки признаци, тъй като задачата му е прекъсване на репликацията на вируса. Такова е действието на " Молнупиравир " на Merck и на новото хапче на Pfizer.

По думите на доктор Малкодански, в България са следени трима пациенти в границите на изследването - в Плевен. В международен мащаб обаче препаратът е изпитван на 3000 души. За съпоставяне, огромните тествания на имунизациите против ковид, които в този момент са позволени за прилагане в Европейски Съюз, бяха в границите на 30-40-50 000 души за всяка.

Надявам се, че през 2022 година ще имаме доста повече благоприятни условия да лекуваме КОВИД във всичките му етапи, приключи лекарят.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР