Клиничният психолог Петя Стойчева Кривицки създаде първото по рода си

...
Клиничният психолог Петя Стойчева Кривицки създаде първото по рода си
Коментари Харесай

Психолог създаде първото българско мобилно приложение за спокойствие и психично здраве

Клиничният психолог Петя Стойчева Кривицки сътвори първото по рода си мобилно приложение на български език за успокоение и психологично здраве.

Апликацията предлага ментални извършения с водещ глас на психолога за релаксация, мотивация и самопомощ в случаи на нараснал стрес, изтощеност, демотивация, меланхолия, натрапливи мисли, под паника офанзиви, тревога, уплахи и други положения, които утежняват качеството на живот.

Приложението учи на самопомощ за усмиряване на мозъка, справяне със напрежението и реализиране на по-добри резултати в работата и всекидневието. Упражненията комбинират потвърдено ефикасни психически подходи и техники за релаксация. Създадени са за лесна приложимост от всеки, който има потребност да успокои мозъка си и да се оправи с избрана житейска обстановка или прочувствено положение.

“Всички сме имали моменти на насъбран стрес, паники, липса на мотивация, а някои хора даже губят умеенето да се любуват на живота си. Невинаги хората осъзнават в точния момент, че са преуморени, че съзнанието им е под стрес или че са застрашени от “прегаряне” (т.нар burnout). По данни на СЗО над 300 милиона души в света страдат от меланхолия и над 260 милиона - от разнообразни форми на психологични разстройства. Тези статистики не включват хората, които изпитват честа тревога, изтощени са от всекидневието, работят под стрес или претърпяват сложни житейски обстановки. На процедура това може да е всеки един от нас. Затова сътворих АНИМА - техники за самопомощ в всекидневието, които да са налични за хората и които никога не заместват потребността от консултация с психиатър или медицински експерт, при случаи на клинични психологични заболявания”, изяснява Петя Стойчева Кривицки.

Упражненията в приложението са разграничени в няколко категории - успокоение, справяне, мотивация, взаимоотношения и спорт. Потребителят може да селектира обичани сесии и тематики и има бърз и елементарен достъп до определени записи когато и да е и на всички места. Всяка сесия е с дълготрайност от няколко минути и може да бъде слушана по колкото пъти е належащо дневно.

Приложението предлага и функционалност за самокритика на прочувственото положение, като дава опция за самоконтрол и следене по какъв начин се трансформират страстите на потребителя с всеки минал ден. Категориите в него оферират разнообразни извършения за усмиряване на мозъка, разпределяне на тялото, хармонично дишане, образуване и обосноваване на личността, справяне с горест, болежка или стрес, превъзмогване на зависимости, страхове, уплахи, разтревожен сън, тревога и натрапливи мисли, както и освобождение от усеща като ревнивост, засегнатост, отчаяние, загуба на непосредствен, ненавист, злоба или други Има и специфична категория за спортисти с ментални тренировки за мотивация, централизация, визуализация и възобновяване.

Приложението може да бъде свалено гратис от App Store, като потреблението на упражненията е с заплатен абонамент. При интерес, всеки консуматор може да се свърже с създателя и да получи безвъзмездни демо записи, съгласно съответните ползи и потребности. Скоро приложението ще бъде налично и в Гугъл Play.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР