Клиничните изпитания на ваксина на фирмата са преустановени поради

...
Клиничните изпитания на ваксина на фирмата  са преустановени поради
Коментари Харесай

AstraZeneca спря клиничните изпитания на ваксината, предплатена от ЕС

Клиничните тествания на ваксина на компанията „ ” са прекратени заради вероятен нежелателен резултат при един от участниците в Обединеното кралство, оповестява порталът „ ”, базирайки се на представител на компанията.
Ваксината на „ AstraZeneca ”, която се създава с специалисти от Оксфорд, навлезе в третата си фаза на тествания в Съединени американски щати през август. По-ранни проби на „ AstraZeneca ” започнаха във Англия, Бразилия и Южна Африка.
Говорител на компанията съобщи, че " общоприет развой на инспекция " е довел до прекъсване на тестването. Той означи, че компанията " работи за ускорение на прегледа на този случай, с цел да сведе до най-малко евентуалното влияние върху времето на процеса на тестване ".
 Разказ от първо лице: Българка измежду доброволците, тестващи имунизацията на Оксфорд Разказ от първо лице: Българка измежду доброволците, тестващи имунизацията на Оксфорд
Мария Спирова, която от дълги години живее в Лондон, е била измежду доброволците, върху които тествали имунизацията на Оксфорд против коронави...
Според представителя прекъсването на тестванията е " рутинно " и е належащо в такива случаи, оповестява БГНЕС.
Точният темперамент на нежелания непряк резултат е незнаен, само че съгласно източници участникът в процеса се възвръща. Все още не е известно какъв брой ще продължи прекъсването на клиничните тествания, отбелязва порталът.
Според специалисти, тази фаза на клинични тествания може да продължи с години, точно поради премахване и проучване на всеки нежелателен резултат, който дават тестваните ваксини.
Това е имунизацията, на която Европа разпорежда огромни очаквания,  и е предплатила дози. Очаква се те да се популяризират в България гратис, както разгласи здравният министър.
В Съединени американски щати също се организират клинични тествания за коронавирусна ваксина на фирмите „ Moderna ” и „ Pfizer ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР