Климатиците са практичен начин за охлаждане през летните горещини, но

...
Климатиците са практичен начин за охлаждане през летните горещини, но
Коментари Харесай

Вижте полезни съвети как да използваме правилно климатика

Климатиците са удобен метод за изстудяване през летните горещини, само че в това време крият опасности за нашето здраве. Как да използваме вярно климатиците, разяснява пред Българска национална телевизия експертът по белодробни заболявания доктор София Ангелова.

"Трудно се устоя при високи температури и е обикновено да имаме нужда от климатик, само че е значимо да го използваме вярно ", безапелационна е доктор Ангелова.

"Човешкият организъм е уравновесена система и той се мъчи да откликва на външните въздействия. Когато е висока температурата кръвоносните съдове стартират да се уголемяват, с цел да губят от топлината. При ниска температура те се свиват. При внезапни температурни разлики може да се получи климатична тресчица или преохлаждане ", съобщи тя.

Препоръката е разликата в температурите извън и вътре да не бъде повече от 10 градуса. Климатикът е добре да се намира на по-голямо разстояние, с цел да се избегнат схващания.

Освен това, климатиците изсушават въздуха, което води до суха лигавица на дихателните пътища - удобна за бактериите среда, изясни доктор Ангелова. Във филтрите на климатиците се задържат алергени, вируси, бактерии, по тази причина те би трябвало да бъдат антибактериални и постоянно почиствани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР