Климатичното училище, съществувало някога в Борисовата градина, не трябва да

...
Климатичното училище, съществувало някога в Борисовата градина, не трябва да
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Без строителство в Борисовата градина

Климатичното учебно заведение, съществувало в миналото в Борисовата градина, не би трябвало да се възвръща. Стадионите и останалите спортни уреди в парка би трябвало единствено да се реновират, само че потенциалът им да не се усилва. Всички несвойствени обекти като заведенията към езерото " Ариана ", автокъщата и павилиончетата би трябвало да бъдат отстранени. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков във връзка показания неотдавна план за обстоен организационен проект на Борисовата градина. Първото обществено разискване на документа е на 5 юни и по всичко проличава, че по-късно и след полемиките в общинския съвет, проектът ще претърпи промени.

Г-н Герджиков, да стартираме с настоящата тематика за бъдещето на Борисовата градина. Очертава ли се подробният организационен проект на парка като идващия " парещ картоф " на ръководството в София?

Подробният организационен проект (ПУП) е най-важният документ, който дефинира какво и къде би трябвало да има и по-скоро какво да няма в парка. Още през 2016 година се състоя общественият конкурс за избор на абстрактен план и беше определено най-консервативното предложение - на проф. Ковачев и неговия екип. В следствие те създадоха детайлностите и в този момент занапред готовият план с всички елементи по него би трябвало да бъде подложен на публични разисквания и да се преглежда от комисиите на общинския съвет.

Първото публично разискване е на 5 юни. Проектът е оповестен на страницата на направлението " Архитектура и градоустройство ". Надявам се колкото се може повече жители да го видят и да се включат в разискването, тъй като това е значимо.

Проектът се дефинира като закостенял поради минималните намеси и устрема да се възвърне достоверният тип на парка. Появиха се подозрения, че в действителност обаче се позволяват много нови градежи като да вземем за пример възобновяване на Климатичното учебно заведение. Чия е собствеността на терена, на който би трябвало да бъде възобновено то? За какво би се употребила такава постройка?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР