Климатичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развитието

...
Климатичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развитието
Коментари Харесай

Канадски учени: Вирусът няма да изчезне през лятото

Климатичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развиването на пандемията от ковид. До този извод са стигнали канадски учени, откакто са анализирали мартенската статистика на темповете на разпространяване на болестта, оповестява изданието на Канадската здравна асоциация.
" Вирусът няма да изчезне през лятото, както мнозина се надяват. Това би трябвало да се разбере. От друга страна нашите наблюдения сочат, че строгостта на ограничаващите ограничения е в директна взаимозависимост със скоростта на разпространяването на болестта. Засега това е единственият ефикасен способ за битка с COVID-19 и е доста значимо той да бъде поддържан ", декларира епидемиоложка Дион Гесинк от канадския Западен университет и началник на пресслужбата на изданието. Канадските епидемиолози са обобщили резултатите от медицинските служби на 144 страни и райони в света, когато броят на заболелите от COVID-19 достигнал 375 000 души. Използвайки тези данни, учените пресметнали темповете на разпространяване на вируса в обособените страни, ситуирани на разнообразни ширини, като сравнили броя на болните на 20 и 27 март. Тези цифри епидемиолозите съпоставили с карантинните ограничения, спазвани в тези страни и с това по какъв начин се е променяла климатичната конюнктура.
Специалистите не разкрили никаква взаимозависимост сред географското разположение и темповете на развиване на епидемията. Това важи както за страните от Европа и Азия, по този начин и тези от Северна и Южна Америка, и за страните от Африка. Върху разпространяването нямали въздействие нито процентът на мокрота на въздуха, нито равнището на урбанизация, разноските за опазване на здравето или изражението на брутния вътрешен артикул на изследваните страни. З сметка на това значим задържащ фактор се е оказал размерът на взетите карантинни ограничения. Поради тази причина канадските учени обръщат внимание на управляващите във всички страни по света, да подхождат изключително деликатно във връзка с разхлабването на рестриктивните мерки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР