Климатичните промени, свързани с глобалното затопляне действително представляват сериозна опасност

...
Климатичните промени, свързани с глобалното затопляне действително представляват сериозна опасност
Коментари Харесай

Климатичните промени застрашават сериозно човечеството

Климатичните промени, свързани с световното стопляне фактически съставляват сериозна заплаха за сигурността на човечеството.
Това предизвестяват учени в отчет, който бе показан пред Организация на обединените нации на 23-тата конференция за климата. Докладът е направен от две интернационалните научни мрежи -, Future Earth и Earth League.
Те предизвестяват, че топенето на полярните шапки и инверсията на океанските течения са феномени, които са предстоящи поради повишението на междинната температура.
„ Не би трябвало да мислим, че климатичните промени ще стават последователно. В предишното е имало огромни и внезапни промени в климата, които са настъпвали внезапно след дълги интервали на постепенни промени, изясняват учените.
През последните две години се натрупаха доказателства, показващи, че ние се движим към повратни точки, тъй че няма място за утешение: смяната на климата е налице и това е рисково, акцентира президентът на l`Earth League Йохан Рокстрьом, съобщи БГНЕС.
Международната общественост си дефинира в края на 2015 година в Париж за цел световното стопляне да се задържи под 2 градуса по отношение на прединдустриалната епоха. На този стадий обаче човешката активност води по-скоро до стопляне от повече от 3 градуса.
Според учените в случай че температурата се усили с 1-2 градуса по Целзий, праговете на внезапна смяна могат да бъдат прекрачени и да се стигне до загуба на леда през лятото в Арктика, размразяване на части от полярната шапка в Гренландия и в западната част на Антарктика, изгубване на огромна част от планинските ледници и кораловите рифове. При повишение на междинната температура с 3-5 градуса по Целзий може да се стигне до изгубване на тропическите гори в Амазония и превръщането й отчасти в савана, смяна на дълбоките морски течения.
„ Някои обстоятелства за климатичните промени се губят в шума на полемиките даже и по време на такова събитие, каквото е срещата на върха за климата на Организация на обединените нации “, отбелязва шефът на Института за проучване на въздействието върху климата в Потсдам. „ Важно е да си напомним повода, заради която десетки хиляди хора се събраха в Бон, а точно, че климатичните промени са невиждан риск за човечеството “. Това предизвестие идва в деня, когато се разгласяват данни, показващи, че след три години на непоклатимост има растеж на излъчванията на въглероден двуокис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР