Климатичните промени са отговорни за по-голямата част от недостатъчно докладваните

...
Климатичните промени са отговорни за по-голямата част от недостатъчно докладваните
Коментари Харесай

Климатичните промени са причина за хуманитарни кризи, за които медиите не говорят

Климатичните промени са виновни за по-голямата част от незадоволително докладваните филантропични бедствия през предходната година. Това демонстрира разбор на повече от 1 млн. новинарски истории в интернет, оповестява английският в. " Гардиън ".

Целите популации бяха наранени от продоволствена рецесия в страни, ударени от суша и урагани като Етиопия и Хаити, само че все пак никоя от тези рецесии не е генерирала повече от 1000 новинарски истории в целия свят.

В Мадагаскар, повече от 1 млн. души гладуваха, откакто царевицата, маниоката и оризовите полета изсъхнаха поради засушаване и тежки условия, провокирани от климатичния феномен Ел Ниньо. Почти половината от децата в страната са имали проблеми с растежа, само че страданието им провокира малко заглавия.

Свен Хармълинг, който е поръчал новия отчет, разяснява: " Не единствено че хората, които живеят в най-бедните страни в света, са най-уязвими към климатичните промени, само че те са и минимум оборудвани за справяне с възходящите въздействия. Медиите не би трябвало да си затварят очите за такива рецесии и ролята на климатичните промени. "

Асад Рехман, който е изпълнителен шеф на " Война против дефицита ", упрекна " информирането за климатичните промени, което избира фотоси на бели мечки пред тези, които убиваме с нашето безучастие ".

Той акцентира: " Климатичните промени от дълго време оставят отпечатъци по отношение на неразказани смъртоносни наводнения, засушавания и апетит. За страдание хората, които стават всекидневна жертва на рецесията с климата, са тези, които са минимум виновни за нея. Те съзнателно са направени невидими, тъй като животът на хората с черна и кафява кожа просто няма значение. "

В целия свят рискови метеорологични феномени станаха причина за гибелта на към 5000 души през 2018 година и оставиха съвсем 29 млн. души в потребност от филантропична помощ и незабавна помощ.

Докладът свързва климатичните промени с бедствия за хората в Судан, Чад, Филипините, Мадагаскар и Етиопия и споделя, че са изиграли роля за утежняването на ситуацията в Хаити.

Девет от 10-те подценени нещастия са се случили в страни в Африка, Карибите и островните страни в Тихия океан.

Изтъква се, че страните донори от време на време прикрито свързват спешната помощ с мълчанието за климатичните промени.

" Те в никакъв случай няма да го кажат публично, само че това е част от диалога ", акцентира Рехман, допълвайки: " Те избират да се самобичувате, като казвате, че не сте имали вярна политика за попречване на бедствия и в този момент се нуждаете от тяхната поддръжка. "

Учените са склонни да са внимателни от приписването на обособени метеорологични събития на световното стопляне, само че доста от тях са все по-малко склонни да подценяват трендовете в сходство с климатичните модели.

Миналата година Европейският научен научно-консултативен съвет акцентира, че изменението на климата през това десетилетие е било " фундаментално отговорно " за 50% нарастване на честотите на наводненията и сходен скок на стихии, суши и топлинни талази.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР