Климатичните промени са една от най-сериозните заплахи за планетата ни,

...
Климатичните промени са една от най-сериозните заплахи за планетата ни,
Коментари Харесай

Гутериш: Климатичните промени са една от най-сериозните заплахи за планетата


Климатичните промени са една от най-сериозните закани за планетата ни, доколкото те ще доведат до разрастването на всички съществуващи световни проблеми. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на Азиатския стопански конгрес (АЕФ) в Боао, Китай, предава БГНЕС.

„ Ние се сблъскахме с проблем, който е кадърен да унищожи резултатите от всички наши усилия. Климатичните промени са световна опасност, и тя е в положение да докара до разгръщане на други проблеми, в това число беднотия, рецесии, спорове и конфликти “, акцентира Гутериш.

Генералният секретар на Организация на обединените нации напомни, че през 2015 година беше подписано Парижкото съглашение за климата, единствено че неговото реализиране върви прекомерно постепенно спрямо следените по света нежелани трансформации на дългогодишните промени във времето.

„ Както и преди следя съществени вложения и дотации във въглеводородните енергийни запаси (а не в екологично чисти различни енергийни източници). Може да се каже, че по този метод сами си копаем гроба “, сподели Гутериш.

Парижкото съглашение беше признато на 12 септември 2015 година Тогава страни от петте континента поеха уговорката да не бъде позволено повишение на междинната температура на планетата към 2100 с повече от два градуса по Целзий спрямо данните от интервала преди индустриалната ера.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР