Климатичните промени, поголовното изсичане на горите, замърсяване на почвите, водите,

...
Климатичните промени, поголовното изсичане на горите, замърсяване на почвите, водите,
Коментари Харесай

Румен Радев:България трябва да намери своето място в Зелената сделка на ЕС

Климатичните промени, поголовното изсичане на горите, замърсяване на почвите, водите, изгубване на цели биологични типове, замърсяването на въздуха, това са световни проблеми. Въпросът е къде е нашето място, с какви средства, форми, способи, научни практики-приложни стратегии България взе участие в този развой. Участва в задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации, ще взе участие в Зелената договорка на Европейски Съюз. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към студентите от Лесотехническия университет, пред които изнесе лекция, съобщи Фокус.
Държавният глава акцентира, че Зеленета договорка към този момент стартира да господства в нашето настояще, само че ще господства и в нашето бъдеще до 2050 година. Където е сложено една извънредно амбициозна цел - да реализираме климатично-неутрална стопанска система. Радев добави, че би трябвало да изградим климатично-неутрално мислене и метод на живот. Не е елементарно да се развива такава стопанска система. Въпросът е в метода на мислене, в метода на производства на сила, в метода на живот по какъв начин оползотворяваме всички запаси към нас, акцентира президентът.
Той бе безапелационен, че всичко това няма по какъв начин да стане без обучение и без цялостна околна среда, в която е подложен индивидът. От вас ние чакаме да задаваме темпото и посоката на тези промени. От вас зависи дали България ще има висока упоритост да се развива като страна с екологичен фокус, като страна с развиване на устойчиви екосистеми, обърна се Радев към студентите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР