Климатичните промени не са абстракция, а факт. Това е най-голямото

...
Климатичните промени не са абстракция, а факт. Това е най-голямото
Коментари Харесай

Борисов: Климатичните промени не са абстракция, а факт

Климатичните промени не са абстракция, а факт. Това е най-голямото предизвикателство пред света в този момент и за в бъдеще, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в телефонен диалог с Генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Борисов дава цялостната си поддръжка за " упоритостта на Гутериш Европейският съюз да стане водач в постигането на климатично неутрални равнища на нездравословните излъчвания до 2050 година ", оповестява държавната пресслужба.

Генералният секретар на Организация на обединените нации е благодарил на премиера " за персоналната му ангажираност с въпросите по опазването на околната среда и за отстояването на уговорките по Парижкото съглашение по климата от страна на българското държавно управление. "

Гутериш е отправил покана към Борисов да вземе присъединяване в Срещата на върха по климата, която ще се състои в границите на министерската седмица в подтекста на откриването на 74-та сесия на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации.

Целта на форума е да се даде нов подтик и да се ускори осъществяването на уговорките, поети по силата на Парижкото съглашение по климата за прекъсване на увеличението на количеството нездравословни излъчвания в атмосферата и постигане на климатично неутрални равнища на нездравословните излъчвания.

Генералният секретар на Организация на обединените нации е изразил вяра, че " в границите на идния конгрес в Ню Йорк министър председателят Борисов ще показа управническия си опит във връзка с целите в региона на климата и опазването на околната среда. "

Министър-председателят е заречен, че ще изрази поддръжка за самодейността на Антонио Гутериш по време на идния през тази седмица Европейски съвет.

Като страна по Парижкото съглашение и страна членка на Европейски Съюз, България стои зад поетите задължения на национално и на европейско равнище, категоричен е Борисов.

Премиерът твърди, че " страната ни преизпълнява уговорката си за повишение на каузи на потреблението на сила от възобновими източници, като доближи дял от 18,8 %, с което заема водещо място в Европейски Съюз. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР