Климатичните промени изглеждат неизбежни, но все още има какво да

...
Климатичните промени изглеждат неизбежни, но все още има какво да
Коментари Харесай

Промените в климата ще са 6 пъти по-скъпи от мерките

Климатичните промени наподобяват неизбежни, само че към момента има какво да се направи, с цел да се лимитират следствията от тях. Въпросните ограничения обаче изискват много промени и скъпи ограничения, с цел да може стоплянето да бъде в границите на до 2 градуса по Целзий.

Според ново изследване на учени от няколко университета обаче невзимането на ограничения ще е доста по-скъпо. Цели 6 пъти по-скъпо до 2050 година, оповестява Ars technica.

Учените са анализирали по какъв начин локалните стопански системи са се справяли и реагирали на последните 40 години световно стопляне. Те са употребявали данните, с цел да създадат прогноза и за резултатите до 2050 година

Първото изобретение е, че страните на практика са приели, че световното стопляне ще " подкопае " растежа на международната стопанска система с 20%. Това ще е към 6 пъти по-скъпо, в сравнение с в случай че се приложат ограничения за ограничение на стоплянето до упоменатите 2 градуса.

Учените показват, че резултатите от климатичните промени се усещат с години по-късно. Например последствията от температурните промени се усещат към 8 години след покачването им. А резултатите от смяната в дъждовете, се демонстрират след към 4 години.

Всичко това прави прогнозирането по-трудно и демонстрира, че последствията ще бъдат доста неравномерно разпределени, защото във всеки район ще има разнообразни резултати. Така в някои райони свиването на капацитета на стопанската система и приходите през 2050 година е е 11%, а в други - 29%.

Общо стопанската система ще загуби 38 трилиона $, в случай че не бъдат подхванати ограничения. Развитите стопански системи ще пострадат по-малко и ще могат да се приспособят по-добре.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР