Климатичните промени и топенето на вековните ледове по полюсите на

...
Климатичните промени и топенето на вековните ледове по полюсите на
Коментари Харесай

Да плуваш в езеро на върха на глетчер

Климатичните промени и топенето на вековните ледове по полюсите на планетата са тематики, които се дискутират все по-активно в последните години. Но на някои хора надалеч не им е задоволително да посочат, че има проблем. Те са подготвени на всичко, с цел да привлекат вниманието на света към него.

Такъв е Луис Пю - дипломат на Организация на обединените нации за океаните и дълготраен плувец . Става прочут като първия човек, който преплува ледниково езеро покрай Еверест. Той усъвършенства и върха за най-дълго плуване в норвежки мразовит фиорд, издържайки цели 23 минути и 50 секунди в замръзналите води.

Преди дни Пю се похвали с следващото си достижение, което още веднъж е с съответна идея. Той извърши своята поредна и сигурно най-амбициозна цел - да преплува един километър във водите на глетчерно езеро . То съставлява дребен сектор с разтопена, само че ледена вода, на върха на глетчер.
 Снимка 465465

Така 50-годишният англичанин се трансформира в първия човек, съумял да преплува сходно езеро. Той показа, че водата е била напълно покрай точката на заледяване. Силните ветрове над Антарктическата полярна шапка още повече са усложнили задачата му, понижавайки температурите до -37 градуса , написа CNN.
 Снимка 465463

" Плуването под ледената завивка на Антарктида е най-красивото, само че и ужасяващо, което съм правил в миналото. Видях всеки колорит на сивото, а по-късно - съвсем цялостен мрак. По средата на плуването чух мощно " взрив " над себе си и помислих, че е пристигнало моето време . За благополучие, ледовете просто се разместваха. ", показа Пю във Фейсбук.
 Антарктида, топенето на ледовете и новият връх по Коледа
Рекордното коледно размразяване на Антарктида

Двойно повече лед от нормално

Плувецът, снабден единствено с бански и очила за плуване, за следващ път съумя да притегли погледите на всички към топящите се ледове и този застрашителен развой, който ще окаже въздействие върху цялата планета, в случай че не се вземат навременни ограничения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР