Климатичните промени и глобалното затопляне трябва да са главните убийци

...
Климатичните промени и глобалното затопляне трябва да са главните убийци
Коментари Харесай

Астрономите обявиха главния разрушител на извънземните цивилизации

Климатичните промени и световното стопляне би трябвало да са основните " убийци " на извънземен разсъдък и повода, заради която ние до момента не сме се срещали с извънземни. Това оповестиха учени в публикация, оповестена в сп. Astrobiology.

" Законите на физиката постулират, че всяка млада софтуерна цивилизация, сходна на нашата, ще окаже въздействие на живота на планетата, до момента в който се развива . Климатичните промени в този случай получават галактическа значителност, като оценка на въздействието им върху вероятността за оцеляване на цивилизацията ще ни помогне да разберем по какъв начин и какво да вършим с тях на Земята ", акцентира Адам Франк от Университета в Рочестър.

 Ако има контакт с извънземни, той ще е на ментално равнище, уверен проф. Филипов
Ако има контакт с извънземни, той ще е на ментално равнище, уверен проф. Филипов

Ние не знаем, не разбираме по какъв начин ще се срещнем, с кого ще се срещнем, убеждава ученият

Преди повече от половин век американският астроном Франк Дрейк създаде формула за пресмятане на броя на цивилизациите в нашата вселена, с които е вероятен контакт, пробвайки се да направи оценка на възможностите за намиране на извънземен разсъдък и живот.

Физикът Енрико Ферми в отговор на задоволително високата оценка на възможностите за космичен контакт по формулата на Дрейк формулира тезата, която в този момент е известна като парадокса на Ферми: в случай че извънземните цивилизации са толкоз доста, тогава за какво човечеството не следи никакви следи от тях ?

 Сигналите от някои звезди вероятно са от извънземни
Сигналите от някои звезди вероятно са от извънземни

" На този стадий тази догадка би трябвало да бъде доказана "

Този абсурд учените са се опитвали да разрешат посредством голям брой начини, най-популярният от които е хипотезата за " неповторимата Земя ". Тя приказва за това, че за появяването на рационални същества са нужни неповторими условия , в действителност, цялостно копие на нашата планета.

Други астрономи считат, че не можем да се свържем с извънземни заради повода, че галактическите цивилизации или изчезват доста бързо , с цел да можем да ги видим, или тъй като те интензивно крият обстоятелството на съществуването си от човечеството .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР