Климатични активисти от Бунт срещу изчезването блокираха най-големия завод за

...
Климатични активисти от Бунт срещу изчезването блокираха най-големия завод за
Коментари Харесай

Активисти за климата блокират завод за бетон в Лондон

Климатични деятели от " Бунт против изгубването " блокираха най-големия цех за произвеждане на бетон в Лондон , който доставя бетона за строителството на огромен пътен тунел под река Темза, оповестява " Ройтерс ".

Десетки деятели, държащи афиш с надпис " Въздухът, по който скърбим ", блокираха входовете към обекта, който се намира в източната част на Лондон. Групата разгласи, че ще наруши работата денем в опит да спре разширението на дейностите му.

" Бетонът има голямо влияние върху околната среда , а строителството на още един тунел единствено ще утежни замърсяването на въздуха в Източен Лондон ", посочи 25-годишната Елинор Макарий от " Бунт против изгубването ".

" Замърсяването на въздуха към този момент е на рискови нива и визира здравето на децата и възрастните в региона ", допълня тя.

Бетоновият цех в Лондон е част от френско-швейцарската група LafargeHolcim. Тунелът Silvertown под Темза ще свърже полуостров Гринуич и Силвъртаун.

" Бунт против изгубването " желаят ненасилствено гражданско непокорство да принуди държавните управления да понижат въглеродните излъчвания и да предотвратят климатична рецесия , която съгласно тях ще докара до апетит и срутване на цивилизацията такава, каквато ни е позната.

Вчера придвижването се опита да внесе безпорядък в пет английски града като част от " лятно въстание ".

Активистите от " Бунт против изгубването " стачкуваха в Лондон в продължение на 11 дни през април, което съгласно тях е било най-големият акт на гражданско непокорство в английската история . Знакови места бяха блокирани, постройката на петролния колос " Шел " беше обезобразена, бяха блокирани влакове, на мушката им попадна и капиталовата банка " Голдман Сакс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР