Климатични активисти блокираха днес улици и кръстовища в Берлин преди

...
Климатични активисти блокираха днес улици и кръстовища в Берлин преди
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха движението в Берлин преди среща с германския транспортен министър

Климатични деятели блокираха през днешния ден улици и кръстовища в Берлин преди уговорената среща сред немския министър на превоза Фолкер Висинг и представители на неправителствената организация " Последно потомство ", която провежда митингите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Говорител на полицията сподели, че митингите са почнали в 7:45 ч. в утринния час пик и са засегнали към 20 точки в немската столица, като са предизвикали дълги тапи на огромни кръстовища из града.

Първоначално били изпратени към 170 служители на реда, с цел да се оправят с митингите, само че по-късно броят им е бил повишен до 300.

Висинг съобщи тази заран пред националното публично радио " Дойчландфунк ", че има нулева приемливост към сходен тип дейности.

" Хората в Германия, на които им е омръзнало да стоят в тапи, желаят държавното управление да организира диалози и да се разменят причини ", сподели той и добави, че не може да се допусне сегашната обстановка на повтарящи се митинги да продължи.

" Последно потомство " зачести митингите си в Берлин през последните седмици. Организацията приканва за по-решителни дейности за битка с климатичните промени и за основаване на гражданско съдружие с определени членове, което да се занимава с въпроса.

Според данни, оповестени в петък от полицията, от 19 април пътища в Берлин са били блокирани 80 пъти. Полицията е почнала повече от 1100 следствия за незаконни или административни нарушавания. 

Всеки ден няколкостотин служители на реда са изпращани по улиците на немската столица, с цел да поставят бързо завършек на блокади или да предотвратяват такива протестни дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР