Климатичната истерия води до изчезване на здравия разум.Преди около 140

...
Климатичната истерия води до изчезване на здравия разум.Преди около 140
Коментари Харесай

Климатичната истерия води до изчезване на здравия разум

Климатичната нервност води до изгубване на здравия разсъдък.

Преди към 140 милиона години континент с величина Гренландия се откъсва от Северна Африка, потапя се в мантията на Земята и е заровен под Южна Европа, написа " Дейли нюз ".

Скритият континент, който учените са кръстили " Голяма Адрия " оголен в преди малко оповестено проучване в списанието " Гондвана Рисърч " от Дуве ван Хинсберген, професор по световна тектоника и палеогеография в Утрехтския университет.

" За благополучие Грета Тунберг не е живяла преди 140 милиона години, тъй като стресът можеше да я убие ", написа Сюзън Шели.

Грета Тунберг, 16-годишната шведска активистка, която подбуди младежите по целия свят да стачкуват за повече дейности за битка против световното стопляне, в своята пламенна тирада пред Организация на обединените нации в Съединени американски щати тя възкликна " Как се осмелявате ", обвинявайки международните водачи, че са откраднали фантазиите й и пренебрегват " началото на всеобщо изгубване ".

И настъпи всеобщо изгубване на здравия разсъдък.

Младата активистка сподели на международните водачи, че " известната концепция за понижаване на излъчванията с 50 % " е извънредно незадоволителна, с цел да се избегне " необратима верижна реакция отвън човешкия надзор ".

Тя е права в едно: препоръчаните " решения " против световното стопляне няма да доведат даже и до най-малка разлика.

Например в Калифорния, плащаме по-високи цени за силата, по-високи транспортни разноски и по-високи разноски за жилища заради политики, предопределени да понижат излъчванията от парникови газове на страната до 40% под равнищата от 1990 година

Но няма да намерите даже един академик, който споделя, че климатът ще бъде повлиян от постигането на задачата от Калифорния. Всъщност бихме могли да затворим цялата страна - да затворим всяко оборудване за произвеждане на електрическа енергия, да изключим всеки мотор, да паркираме всяка кола, да гръмнеме всяка крава - и това няма да докара до никаква разлика за световния климат.

Помислете за това идващия път, когато платите сметката си за ток. Жилищните равнища на електрическа енергия в Калифорния са повече от 50% от междинните за страната. Помислете за това на бензиностанцията, където цената на галон бензин е с към 1 $ по-висока от междинната в останалата част на страната. Помислете за това в магазина за хранителни артикули, където цената на храната отразява по-високата цена на употребата на дизеловите камиони, които го доставят.

Без значение какъв брой деца самоуверено пропущат учебно заведение в петък, с цел да спасят Земята, предлаганите решения за попречване на изменението на климата нямат никакъв резултат върху климата.

Дори в случай че приемете, даже единствено в името на разногласието, всичко, което споделят деятелите за климата за безусловно правилно - световното стопляне се случва, то е пагубно и ние сме отговорни - плащаме доста пари за нищо.

И в случай че сте на повече от 16 години, евентуално си спомняте, че не всичко, което обявиха деятелите за климата, е безусловно правилно.

Институтът за конкурентоспособни предприятия преди малко разгласява лист с прогнози за климата-апокалипсис, които пропуснахме.

Например списание " Тайм " предизвести, че индикациите за " друга ледникова ера " са " на всички места " - това бе през 1974 година.

" Асошиейтед прес " цитира американски чиновници, които обявиха, че светът има единствено единадесет години, с цел да обърне световното стопляне или покачващият се международен океан ще " заличи народите " - това беше 1989 година.

Биологът и създателят Пол Ерлих предизвести, че в случай че нещо не бъде направено за прекъсване на човешкото влияние върху околната среда, " всички " ще " изчезнат в облак от синя пара за 20 години " - това беше 1969 година.

Предупрежденията за неизбежност са доста потребни за политиците. Правителствата стават по-силни, като плашат хората и ги карат да имат вяра, че не могат да мислят за себе си и нямат опция, с изключение на да следват заповедите на държавното управление.

Но неоспорим факт е, че по-лесно се манипулира публично мнение, в сравнение с се повлиява на физическите процеси на цяла планета, както жителите на " Голяма Адрия ", в случай че имаше поданици на " Голяма Адрия ", биха могли да ни кажат преди 140 милиона години.

Най-доброто нещо, което можем да създадем за идващото потомство е да спрем да харчим парите си за климатични нелепости и да ги върнем назад в техните колежански фондове. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР