Клиентите ще създават и управляват директни частни връзки от един

...
Клиентите ще създават и управляват директни частни връзки от един
Коментари Харесай

Equinix разшири достъпа до Alibaba Cloud на 17 пазара

Клиентите ще основават и ръководят директни частни връзки от един портал

Вторият център за данни на Equinix в България
(снимка: Equinix)

Компанията за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix разгласи, че ще разшири достъпа до Alibaba Cloud, който обезпечава гръбнака на Alibaba Group, за клиенти, намиращи се в 17 метро местоположения. Това ще стане чрез Platform Equinix.

В листата на новите местоположения влизат Дубай, Франкфурт, Хонконг, Джакарта, Лондон, Сингапур, Сидни, Токио, а също по този начин и Чикаго, Далас и Денвър. Разширението, дружно с API интеграцията с Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric), ще подкрепи бизнеса от тези световни пазари да има бърза и директна връзка с Alibaba Cloud в Platform Equinix.

Alibaba Cloud е третият максимален доставчик  на IaaS (инфраструктура като услуга) в международен мащаб и най-големият снабдител в Азиатско-тихоокеанския район, съгласно Gartner. Чрез това партньорство Alibaba Cloud може да се възползва от пряк достъп до взаимосвързана екосистема от повече от 9 700 клиенти, включително 1800 мрежови снабдители и над 2900 снабдители на облачни и ИТ услуги в международен мащаб.

Като главен фактор за цифровата промяна облачните решения са необятно възприети от мултинационалните компании, защото те се стремят да модернизират и активизират своите ИТ системи. Gartner чака IaaS бизнесът да доближи 62 милиарда $ през 2021 година в международен мащаб и да пораства със средногодишен ритъм от 24% през прогнозния интервал 2019-2024.
още по тематиката
За да реализират упованията за промяна, за фирмите е извънредно значимо да подсигуряват, че могат да обезпечат сигурен и безпроблемен достъп до голям брой снабдители на облачни услуги (CSP) като Alibaba Cloud.

Порфолиото на Alibaba Cloud включва скалируеми услуги, предпазване, релационни бази данни, решения за огромни данни и мрежи за доставки на наличие (CDN). Неговата екосистема поддържа разнородни решения – от електронна търговия и разплащания до такива за логистика и ръководство на веригата за доставки.

С оглед на увеличаващото се пазарно търсене, Alibaba Cloud също интегрира своя API с ECX Fabric, с цел да усъвършенства процеса за фирмите при улеснение на частни и директни връзки с Alibaba Cloud. Чрез един портал клиентите могат да основават и ръководят директни частни връзки до Alibaba Cloud при поискване във всяка от 45-те метро местоположения на ECX Fabric за минути.

Наскоро Equinix разгласи и разширение на обсега на услугата ECX Fabric до 7 нови пазара в EMEA, включително и София.

Наличен в над 170 IBX центъра за данни в 45 метро зони, ECX Fabric е услуга за взаимосвързаност при поискване с SDN, която разрешава на всеки бизнес да се свърже със личната си дистрибутирана инфраструктура, както и с тази на който и да било от неговите 2100 консуматори, включително най-големите снабдители на мрежови услуги и облачни снабдители, в Platform Equinix.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР