Клиентите на Райфайзенбанк (България) вече могат да плащат и теглят

...
Клиентите на Райфайзенбанк (България) вече могат да плащат и теглят
Коментари Харесай

Райфайзенбанк пуска дигитален портфейл и обновено мобилно банкиране

Клиентите на Райфайзенбанк (България) към този момент могат да заплащат и теглят пари единствено с приближаване на смарт телефона си до безконтактни ПОС терминали и банкомати. Това е допустимо с помощта на най-новата услуга на банката – цифровия портфейл RaiPay.

Той съставлява приложение за мобилни телефони с операционна система Android, в което потребителите могат да прибавят всички свои карти от Райфайзенбанк и да заплащат и теглят средства още по-бързо, комфортно и съвременно.

„ RaiPay е разработка на Групата Райфайзен, а България е една от първите страни от групата, в която клиентите към този момент могат да заплащат и теглят пари с цифров портфейл “, сподели Ани Ангелова, изпълнителен шеф на Райфайзенбанк с сектор Банкиране на дребно. „ RaiPay е извънредно интуитивна апликация с съвременен интерфейс и съм уверена, че клиентите ще я употребяват на драго сърце.

Тя е още едно допълнение към портфолиото ни от цифрови артикули – онлайн разкриване на сметки, електронно сключване на заеми, безконтактни банкомати и мобилно банкиране”, добави тя.

За да се употребява RaiPay, е належащо единствено да се изтегли безплатното приложение от Гугъл Play и телефонът да има включена NFC функционалност. Всички дебитни и кредитни карти, издадени от Райфайзенбанк, могат да бъдат добавени в цифровия портфейл – NFC функционалността ги прочита автоматизирано при докосване на картата до гърба на телефона.

Клиентите също по този начин могат да избират „ карта по дифолт “, с която да заплащат и теглят пари посредством приложението, като тази карта може постоянно да се трансформира и да се избере друга. С записаните в приложението карти може да се заплаща безконтактно с мобилен телефон на всички безконтактни ПОС терминали.

Необходимо е единствено приближаване на телефона до ПОС терминал със светнат екран. За суми над 50 лева би трябвало в допълнение удостоверение с отключване на екрана на телефона по определения от потребителя метод. Всички заплащания и тегления се отразяват в приложението и по този начин клиентът може да наблюдава цялата история на заплащанията си за определен интервал от време.

Райфайзенбанк непрекъснато обновява и мобилното си банкиране. То към този момент е с ново име – RaiMobile за Android и iOS. В приложението може да се влиза с биометрични данни – пръстов отпечатък, лицево различаване или посредством ПИН.

Чрез него могат да се правят всички съществени банкови интервенции: следене на наличия и придвижвания по всички сметки, информация за заеми и депозити, преводи в лв. и валута, заплащания на битови сметки, валутен калкулатор. Потребителите могат сами да изберат дизайна на началния си екран, както и да получават вести за постъпили суми, битови сметки и други

„ Преводите през мобилно устройство са освен по-лесни и комфортни, само че и по-евтини спрямо преводите в банков офис – приблизително с до 68%. Сигурността също е на извънредно високо равнище и изисква данни за достъп при всяко влизане, както и в допълнение удостоверение при заплащане “, сподели още Ангелова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР