Клиентите на Първа инвестиционна банка вече имат възможност да използват

...
Клиентите на Първа инвестиционна банка вече имат възможност да използват
Коментари Харесай

Fibank с мобилно приложение с пръстов отпечатък

Клиентите на Първа капиталова банка към този момент имат опция да употребяват своите биометрични данни за вход и авторизация на заплащания в мобилното приложение. Технологичната банка показа новаторския способ за засвидетелствуване на идентичност. Нововъведението е за клиентите на банката, чиито устройства работят под операционна система Android и iOS и поддържат биометрия (Fingerprint, Touch/Face ID). Те могат да се възползват от опцията за вход в приложението и авторизация на интервенциите до авансово избрани предели с биометрични данни.

„ Биометричната идентификация предлага опция за възстановяване на потребителско преживяване “ показа Лъчезар Венков – Директор „ Дигитално банкиране “ на ПИБ. „ Проучвания демонстрират и мнението на експертите в целия свят е, че биометричните данни от ден на ден се постановат като надеждна форма на засвидетелствуване на преводи онлайн, защото клиентите стават по-запознати с потреблението на тези благоприятни условия на своите устройства. “

Клиентите на Fibank сами избират дали да употребяват вход и/или удостоверение с биометрични данни. За задачата при първи вход в приложението, потребителят е известен, че телефонът му поддържа и има записана биометрия на устройството си. По този метод той може да я употребява, като смяната се прави от меню Настройки-Политика за вход и автограф.

Направените промени важат единствено за настоящото устройство. При вход от друго устройство се изискват общоприетите реквизити за вход – потребителско име и ключова дума.

Ползите от биометричните технологии са доста. Сред главните от тях:

- Опростяват преводите. Онлайн заплащанията от време на време са огромно главоболие - забравяте паролата си и се тревожите за сигурността. Плащането с пръстов отпечатък е бързо и лесно;

- Използването на биометрични данни прави преводите сигурни. Никой няма същия пръстов отпечатък или черти на лицето като Вас. Сигурността, която биометричните данни обезпечават, дава на потребителите в допълнение успокоение за техните мобилни разплащания. Така можете да повишите сигурността, в случай че някой различен се опита да злоупотреби с вашата сметка и по този метод да ви докара до персонален банкрут.

Fibank (Първа капиталова банка) е най-голямата кредитна институция с български капитал с мажоритарни акционери Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР