Клиентите на застрахователна компания Олимпик ще трябва да сключат нови

...
Клиентите на застрахователна компания Олимпик ще трябва да сключат нови
Коментари Харесай

Застрахователна шефка обясни какво трябва да направят 200 000 шофьори заради фалита на "Олимпик" и защо Гражданската скача до 400 лева!

Клиентите на застрахователна компания " Олимпик " ще би трябвало да сключат нови застраховки до петък. След петък 200 000 българи, застраховани в компанията остават без наложителната застраховка " Гражданска отговорност " за колите си, поради банкрут. Това не е нормалната процедура, защото първо се приключва остаряла лавица, а по-късно се подписва нова застраховка. Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) Светла Несторова в ефира на bTV.
„ ЗК „ Олимпик “ е кипърска компания и не е член на Асоциацията. Дейността й се развива главно у нас. Специализирана е в автомобилното обезпечаване “, обясни тя
„ Нямам директни наблюдения дали в тази ситуация не е имало неизплащане на застрахователни компенсации. Не знам дали можем да приказваме за тенденциозен банкрут. Професионалната ми оценка е че са се предложили нереално ниски цени на пазара. Премиите по Гражданата отговорност са незадоволителни “, акцентира Несторова .
По думите й кипърският гаранционен фонд би трябвало да заплати компенсации на засегнатите. Българския гаранционен фонд би следвало да заплати, в случай че става въпрос за банкрутирала компания, записана у нас. Клиентите, които ще изгубят своите застраховки, могат да си търсят компенсации, само че дали активите на компанията са задоволителни, с цел да покрият тези разноски?

Тя разяснява и информацията, че Гражданска отговорност може да скочи до 400-500 лв..
„ Пазарът на Гражданската отговорност е безпределно контролиран. На процедура пазарът няма конкуренция и не се въздейства, и работи на загуба. Индустрията не може да финансира по този метод пътнотранспортните катастрофи повече. Недостатъчността на наградата е явна. Със сигурност ще има още един скок на цената на Гражданската отговорност. Премията би трябвало да нарасне 2 пъти или 100%, с цел да извърши изискванията на Върховен касационен съд “, акцентира ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР