Клиентите на НАП, които притежават банкови карти, вече могат да

...
Клиентите на НАП, които притежават банкови карти, вече могат да
Коментари Харесай

Как да плащаме данъци и осигуровки без такси

Клиентите на Национална агенция за приходите, които имат банкови карти, към този момент могат да превеждат без такси както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорности към други институции, събирани от приходната организация. Това може да стане по два метода. Първият, най-лесен, е посредством новата услуга на данъчните, налична посредством портала за електронни услуги на приходната организация, която действа 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Без такси клиентите могат да преведат отговорностите си и посредством конфигурираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Национална агенция за приходите.

Другото преимущество на картовите преводи посредством така наречен „ виртуален ПОС терминал “ и физическите ПОС терминали на Национална агенция за приходите, е, че заплащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи. От Национална агенция за приходите обръщат внимание, че  когато се заплащат отговорности към други институции, да вземем за пример санкции от КАТ или отговорности,  които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране и лишава повече време.

Към момента безплатните преводи са налични за притежателите на банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се чака и притежателите на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР