Клиентите на НАП, които притежават банкови карти, вече могат да

...
Клиентите на НАП, които притежават банкови карти, вече могат да
Коментари Харесай

Плащаме данъци през ПОС-терминали

Клиентите на Национална агенция за приходите, които имат банкови карти, към този момент могат да превеждат без такси както дължимите налози и осигурителни вноски, по този начин и отговорности към други институции, събирани от приходната организация. Това може да стане по два метода. Първият, най-лесен, е посредством новата услуга на Национална агенция за приходите, налична посредством портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите, която действа 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Без такси клиентите на Национална агенция за приходите могат да преведат отговорностите си и посредством конфигурираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Национална агенция за приходите.

Освен, че са безвъзмездни, другото преимущество на картовите преводи посредством така наречен „ виртуален ПОС терминал “ и физическите ПОС терминали на Национална агенция за приходите, е че заплащането се отразява незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи. От Национална агенция за приходите обръщат внимание обаче, че  когато се заплащат отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или отговорности,  които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране и лишава повече време.

Към момента безплатните преводи са налични за притежателите на банкови карти Mastercard и Maestro, както и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се чака и притежателите на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.

До момента от двете услуги на Национална агенция за приходите са се възползвали 800 клиенти, като те са превели към бюджета близо 80 000 лева

Офисът на Национална агенция за приходите в Пазарджик има инсталирани две устройства за електронни заплащания, заяви говорителката на ведомството Светлана Щерева. До момента към момента няма направени заплащания през тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР