Клиентите на банките търсят алтернатива на високите такси на гише.

...
Клиентите на банките търсят алтернатива на високите такси на гише.
Коментари Харесай

Таксите на гише в банките вече плашат клиентите

Клиентите на банките търсят опция на високите такси на гише. Между 50 и 70 % са се покачили разплащанията през цифрови канали- компютър, телефон, терминал, които за момента са безвъзмездни.

Онлайн банкирането набира скорост и все по-малко млади и образовани хора се редят на опашка с цел да внесат, изтеглят или трансферират пари.

Банки у нас " с лопата да ги ринеш ", всеки втори от нас е клиент на най-малко две.

Справка за банковите такси в moitepari.bg демонстрира, че внасянето на сума на гише би ни коствало: за някои банки към 1.50 до 2.00 лв., за други важи правилото за: от 20 да 30% от сумата.

При тегленето в брой " банковият калейдоскоп " става все по-пъстър. 

За сумата от 100 лв., да вземем за пример -  в Централна корпоративна банка ще би трябвало да заплатите 9.00 лв.. Ако даже, със стотинка,тази сума надвишава 100-те лв., таксата спада до 4.00 лв..

Ако сте клиент на ПИБ и решите да изтеглите 5 000 лв., ще би трябвало да се разделите с 0.5% от тях или най-малко 6 лв.. При изтегляне до 200 хиляди лв., процентът е 0,6, след това продължава да нараства.

Чрез Easy Pay тегленето на пари от 500,01 до 550 лв. лева е 3,85 лв., само че над тази сума доближава до близо 14.00 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР