Клиентите могат да впрегнат данните им да работят много по-бързо

...
Клиентите могат да впрегнат данните им да работят много по-бързо
Коментари Харесай

Microsoft обяви неограничена услуга за анализи Azure Synapse

Клиентите могат да впрегнат данните им да работят доста по-бързо и сигурнно

С помощта на Azure Synapse експертите по данни могат да си сътрудничат, да построяват, ръководят и проучват най-важните си данни с лекост
(илюстрация: Microsoft)

Нова услуга Azure Synapse Analytics сплотява корпоративните складове за данни и системите за разбор на огромни данни, с цел да разреши на клиентите да „ впрегнат ” своите данни да работят доста по-бързо, несъмнено и дейно за тях, стана ясно на конференцията Microsoft Ignite 2019 в Орландо, Флорида.

Най-просто казано, Azure Synapse извежда на последващо равнище на продуктивност и благоприятни условия хранилището за данни Azure SQL Data Warehouse. Бизнесът може да продължи да извършва съществуващите задания в хранилището дружно с Azure Synapse и автоматизирано да се възползва от новите благоприятни условия. Данните на предприятията ще работят доста по-бързо, продуктивно и несъмнено, с добиване на информация от всички източници на данни, складове на данни и огромни системи за разбор на данни.

С помощта на Azure Synapse експертите по данни могат да си сътрудничат, да построяват, ръководят и проучват най-важните си данни с лекост – от всички видове, в границите на една и съща услуга. Те могат да декларират както релационни, по този начин и нерелационни данни в мащаб петабайт, като употребяват познатия SQL език. При сериозни натоварвания експертите могат елементарно да усъвършенстват осъществяването на поръчките с интелигентно ръководство на натоварването и „ безгранична ” паралелност.

Бизнес анализът (BI) и машинното образование са лесни с Azure Synapse. Новата услуга е надълбоко интегрирана с Power BI и Azure Machine Learning, с цел да разшири доста откриването на значима информация от всичките данни и да приложи модели за машинно образование във всички интелигентни приложения.

Новата услуга Azure Synapse е надълбоко интегрирана с Power BI и машинното образование на Azure
(илюстрация: Microsoft)

Azure Synapse разрешава създаване на решения за разбори от край до край с унифицирано потребителско преживяване, включително подготовка на данни, ръководство на данни, предпазване на данни, огромни данни и AI. Специалистите могат да употребяват образна среда без код за ръководство на потоците от данни. Администраторите на база данни могат да автоматизират оптимизацията на поръчките. Учените по данни могат да построят доказателства за концепциите си за минути. Бизнес анализаторите ще имат достъп до сигурни набори от данни и да употребяват Power BI за създаване на табла за минути.

Най-модерните функционалности за сигурност и дискретност са вградени в тъканта на Azure Synapse, включително автоматизирано разкриване на закани и непрекъснато криптиране на данните, подчертаха от Microsoft. Предприятията могат да се възползват още в този момент от новите функционалности, като продължат да извършват настоящите си натоварвания в корпоративното вместилище за данни дружно с Azure Synapse.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР