Клиенти нахапват понички, баници, пици и дори хляб от топлите

...
Клиенти нахапват понички, баници, пици и дори хляб от топлите
Коментари Харесай

Сиромашка радост: Бедни похапват на аванта в хипермаркетите без да плащат

Клиенти нахапват понички, баници, пици и даже самун от топлите витрини в магазините, а по-късно зарязват остатъците, без да ги заплащат. Най-често такива нападения могат да се видят в огромните магазини, които оферират печива на щандове на самообслужване. Авантаджиите пък са хора от разнообразни възрасти и обществен статус като има деца, възпитаници, пенсионери и даже такива на междинна възраст, само че очевидно безработни и бездомни.

Служители описват, че има някои, които си взимат по две бройки пица, а до момента в който стигнат до касата, е останала единствено една, защото другата са я изяли, до момента в който са пазарували. Съответно и заплащат единствено една закуска. Има и такива, които ги пробват още на щанда и в случай че не им хареса, я връщат или зарязват по рафтовете остатъка. Обект на такива нападения са още чипсове, безалкохолни питиета, снаксове, авансово опаковани десерти, а даже и плодове, чиито обелки ги зарязват, където решат. Обикновено има видеонаблюдение в магазините, само че пък клиентите са доста и съумяват да се измъкнат незабелязани след закуска на облага, описват чиновници.

Освен за наяждане има и такива, които отварят пакетче с по-скъпи ядки като кашу, бадеми или лешници и се черпят, без по-късно да заплащат опаковката. Други пък крадат по няколко бонбона от кутия, а по-късно оставят опаковката на щанда.

За подобен случай описа семейство, което купило бонбони от магазин за подарък на свои близки, само че като извадили покупките, открили, че от опаковката липсват няколко бонбона.

Служителка на друга верига споделя пред „ Телеграф “, че постоянно се случва, до момента в който подрежда щанда с хляба, да попадне на отворена опаковка с изчезнали няколко филии. „ Явно влизат, издебват никой да не ги види, отварят, ядат и си излизат “, описаха от личния състав на магазина. В различен обект в София касиерките спипали пенсионерка, която се пробвала да си излезе с няколко шоколада и луканка, без да ги заплати. Редовно се случва да се пробват да крадат дребни шоколадови десерти, вафли и от бонбоните, които се продават насипно, споделиха още от хранителен магазин.

Клиенти на известна верига описаха, че са попадали на празни кутийки с козметични артикули. „ Исках да си купя лентички за кола маска, които се продават в кутия. Отворих едната опаковка, преди да я занеса на касата за заплащане, тъй като ми се стори прекомерно лека. Установих, че лентичките вътре липсват “, описа Маринела Павлова от София.

В различен обект пък дама остава учудена, че като отишла да заплати, касиерът ревизирал наличието на опаковка с паста за зъби. На въпрос на клиента за какво го прави й обяснили, че има недобросъвестни консуматори, които разменят препаратите за разчистване на зъби, като поставят в кутия от 2,50 лв. паста за 8,50 лв..

Много постоянно се отварят и крадат елементи за уреди. Такъв е образецът със зеге за рязане на дърво, което се продавало в комплект с ножове, които се слагат на инструмента. В случая става въпрос за клиент, който е решил да се снабди с машината, взема решение да ревизира още на щанда какво има в комплекта и открива, че липсват въпросните принадлежности за рязане. При инспекция и в останалите опаковки индивидът си намира кутия с всички елементи.

Злоупотреби се вършат и с домашен уреди. Например има клиенти, които разполагат с пасатор, само че им се е счупила едната приставка. Вместо да купуват целия комплект, прибират от щанда, без да заплащат, единствено въпросната част. Комплект зарядно за кола с кабел пък клиент си е взел единствено кабела, а е оставил устройството, което се включва в запалката на колата.

В наклонност се е трансформирала кражбата на артикули при касите за самообслужване. „ Често има хора, взели 3 неща, а маркирали две, а най-вече „ не помнят “ да си маркират торбичките “, призна управител продажби на огромна верига. Сред обектите на нападения са още скъпите артикули като уиски и шоколад.

Стена на срама със фотоси на клиенти, които си пазарят, без да заплащат, към този момент има в някои от дребните магазини. Лицата им са хванати и снимани с камери, а по-късно принтирани и закачени на витрината. Над фотосите им нормално е разказано какво е било снимано от камерата, че си взимат, без да го платят. Например над фотография на жена написа, че си е прибрала консерва със скумрия в пазвата. На друга пък е юноша, който си е излязъл от магазина в джоба с десерти, още веднъж без да заплаща.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР