Клиенти на магазин от голяма търговска верига се натъкнали на

...
Клиенти на магазин от голяма търговска верига се натъкнали на
Коментари Харесай

Клиенти откриха странно вещество в свинското

Клиенти на магазин от огромна комерсиална верига се натъкнали на месо със необичайно жълто-зелено вещество. Семейство от София подало сигнал до Нова, откакто си купило такова месо - свински врат на промоция. Случаят не е изолиран. Снимки на сходно месо, закупено от магазини на същата верига в Шумен, Кюстендил, София и други градове, се популяризират в обществените мрежи.

Пред Нова една от пострадалите описа, че при разрязването на парчето свински врат, което със брачна половинка й купили, потекла жълта слуз с особена миризма. Жената допуска, че въпросното вещество е някакъв антибиотик или химикал. Тя връща месото в магазина и получава парите си назад. Не подала сигнал в Българската организация за сигурност на храните, тъй като към този момент нямало по какъв начин да даде стоката за проучване. Телевизията обаче алармирала БАБХ и е разпоредена инспекция, която ще бъде осъществена през днешния ден.

От веригата магазини пък към този момент организираха вътрешна инспекция. Уверяват, че партидата на въпросното месо има всички документи за качество и генезис. Според тях казусът е изолиран, тъй като към тях не били подадени други сходни сигнали.

Според микробиолога доцент доктор Иван Иванов странното вещество в месото няма по какъв начин да е неразнесъл се антибиотик. Той обаче акцентира, че прави коментара си на база усещания единствено от популяризираните фотоси.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР