Клиенти на канадска борса за криптовалути нямат достъп до 190

...
Клиенти на канадска борса за криптовалути нямат достъп до 190
Коментари Харесай

190 млн. долара в криптовалути остават блокирани заради смъртта на един човек

Клиенти на канадска борса за криптовалути нямат достъп до 190 млн. $, откакто създателят на компанията е умрял с паролите, нужни за достъп до парите, съобщи БГНЕС.
Джералд Котън, 30-годишният създател на QuadrigaCX, е умрял заради затруднения с заболяването на Крон. Новината е обявена от брачната половинка му Дженифър. Изпълнителният шеф е умрял през декември, до момента в който пътувал за Индия, с цел да отвори сиропиталище.
Котън е носил " единствената отговорност за боравенето със средствата и валутата ".
Около 190 милиона $ в криптовалута и обичайните пари се намират в " леден портфейл " с дигитален ключ, държан от Котън. Паролата е в преносимия компютър на Котън, само че даже и специалист по сигурността не е съумял да разбие криптирането на устройството.
В изказване, оповестено на своя уеб страница на 31 януари, QuadrigaCX съобщи, че е кандидатствала за отбрана на кредиторите във Върховния съд в Нова Скотия, " с цел да даде опция да се оправят със значимия финансов въпрос, повлиял на способността да да обслужват клиентите си. "
" През миналите седмици работихме необятно за справяне с проблемите, свързани с ликвидността, които включват опит за намиране и застраховане на доста значимите запаси от криптовалута, съхранявани в студени портфейли и които са нужни, с цел да удовлетворим депозитите от криптовалута на клиента, както и да осигурим финансова институция да утвърди банковите ни планове. За страдание, тези старания са без триумф ", добави компанията в своето изказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР