Клиенти, клиенти и пак клиенти – искаме да печелим нови,

...
Клиенти, клиенти и пак клиенти – искаме да печелим нови,
Коментари Харесай

Спечелете ги тези клиенти!

Клиенти, клиенти и отново клиенти – желаеме да печелим нови, само че да задържим и старите. Затова и непрекъснато се чудим по какъв начин би било най-удачно да промотираме бизнеса си. Технологиите напредват и са един от факторите, влияещи на метода, по който го вършим, само че в основите си постоянно е било едно и също. В тази връзка, през днешния ден ви припомняме няколко образеца за промотиране, които да не забравяте да употребявате.

Прессъобщение

Ако желаете да кажете нещо ново за компанията си, напишете прес релийз и го публикувайте на уеб страницата си. Изпратете го и до публицисти, които биха имали интерес да споделят със своите читатели новости към вас. Нови назначения, награди, обновления, всевъзможен вид събития, артикули... Прес релийзът не лишава доста време, само че може да обезпечи бърза и налична осведоменост за хората.

Герила маркетинг

В него се въплъщават страхотни хрумвания, способни да заинтригуват и хора, които нямат нищо общо с марката ви. Нетрадиционното мислене отвън кутията може да направи лоялни актуалните ви клиенти и да завоюва евентуалните. За премиерата на кино лентата „ То “ да вземем за пример на улицата, върху една шахта, завързват червен балон, съпроводен от надписа „ По-близо е, в сравнение с си мислите. #ФилмътТо в кината от 7 септември “. Дори и да не ви харесват филмите на ужасите, не можете да отречете, че герила маркетингът си е приключил работата.

Оферти

Всеки консуматор ги търси и сигурно би се възползвал от тях. Има доста способи да предложите нещо преференциално – дали ще е „ Плати едно, вземи две “, „ ХХ% отстъпка “, „ -20 лв. от цената “, купони, вие избирате по какъв начин да действате.

Лоялни стратегии

Отблагодарете се на вашите клиенти за лоялността им. Един от методите това да се случи е специфична карта, която ще даде привилегии на нейните притежатели – отстъпка при последваща покупка, безвъзмезден извънреден продукт и така нататък

Спонсорство

Изберете си идея, персона или организация, която да подкрепяте и да следите в дълготраен проект. Покажете, че ви е грижа за близките и се обединете с вашата публика, заставайки зад едно и също нещо. Внимавайте с избора, тъй като един път щом го извършите, потребителите ще почнат да асоциират марката ви с идеята.

VIP стратегия

Тя е предопределена за премиум потребителите, които са подготвени да платят в допълнение за още по-добро обслужване и повече привилегии. Например VIP членовете на един спектакъл могат да се възползват от най-хубавите места в залата, питиета и опция да се видят с обичаните си артисти зад кулисите.

Събития (изложения, конференции и т.н.)

Дайте на потребителите опция да се срещнат от близко с бизнеса ви. Организирайте събитие, споделете с него елементи към основаването на ваш водещ артикул или услуга, в случай че това е допустимо. Накарайте хората да дадат противоположна връзка по отношение на има ли нещо в предлаганото от вас, което биха желали да се усъвършенства. Така още повече ще ги приобщите към марката и това, което вършиме.

Състезания

Не очаквайте незабавни продажби, когато организирате сходни събития, тъй като с тях по-скоро се усилва информираността за марката. Ако извършите завладяващо и занимателно съревнование през уикенда, доста от потребителите сигурно ще желаят да ви последват в обществените медии, да споделят ваш пост и така нататък, както и да чакат с неспокойствие да организирате идващото.

По материал на Medium.com, създател: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР