Клетви като народни представители положиха Елена Ангелинина от Воля и

...
Клетви като народни представители положиха Елена Ангелинина от Воля и
Коментари Харесай

Калин Вельов вече е депутат от ГЕРБ, а Елена Ангелинина ще представя „Воля

Клетви като народни представители поставиха Елена Ангелинина от " Воля " и Калин Вельов от ГЕРБ. Ангелинина заема мястото на Андон Дончев от " Воля " в 3-ти избирателен регион - Варна, а Калин Вельов това на Джема Грозданова в 24-ти регион София.

Това се наложи откакто тази седмица Дончев и Грозданова подадоха своите оставки. Като претекст за отдръпването си Дончев уточни персонални аргументи. По лично предпочитание си потегли и Джема Грозданова, която с изключение на народен представител от ГЕРБ, беше и ръководител на парламентарната комисия по външна политика.
" Комбинацията от образование, добити умения, обучение и житейски опит ми дава съображение да мисля, че все още не мога да бъда потребна в областта на моята активност. Затова депозирам оставка ", написа в претекстовете за оставката си Грозданова.
Председателката на външната комисия беше от близкия кръг на някогашния втори в партията Цветан Цветанов, тогава началник и на парламентарната група. На 30 юни Грозданова дружно с още 250 души участва на представянето на годишния разбор за 2019 година на Евро-атлантическия център за сигурност - неправителствената организация, ръководена Цветан Цветанов.
Цели девет претенденти за депутати от листата на " Воля " от Избирателен регион - Варна пък се отхвърлиха да заемат мястото на подалия оставка Андон Дончев, показват информации от медиите. Така в последна сметка се стига до избора на Ангелинина.

От ГЕРБ пък от депутатско място се е отказала Йорданка Фикирлийска. Вчера пред БНР Калин Вельов удостовери, че ще заеме мястото на Грозданова в Народното събрание.
" В сложни моменти се потвърждават хората. Смятам, че държавното управление би трябвало да остане до март месец и желая да го поддържа, да поддържа ГЕРБ. Фактът, че в подобен миг влизам на тази позиция, значи, че не ме е боязън. Аз съм преди всичко музикант, сцената е моето занятие. Ще опитам да дам всичко от себе си, с цел да подобря обстановката в тази страна ", разяснява Вельов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР