Клетките и гените остават активни дори след смъртта на тялото.

...
Клетките и гените остават активни дори след смъртта на тялото.
Коментари Харесай

Гените остават активни и след смъртта на тялото

Клетките и гените остават дейни даже след гибелта на тялото. Това демонстрират резултатите от ново изследване на Института по науки и технологии на Барселона, оповестява БиБиСи. Проучването даже открива, че някои гени стават още по-активни след гибелта.

Учени сътвориха "моливи " за редактиране на гени

WADA не разрешава генномодифицирани спортисти

Разбирането на интензивността на гените дава доста по-точна информация за активността на всяка клетка, развиването на тялото, болесттите и така нататък Всеки ген оставя индикации за своята активност посредством RNA молекули. Те имат непосредствено въздействие върху това, което се случва в клетките, като са и основни за протеините.

Пробив: кръвен тест открива рак

Необятните благоприятни условия на гените (СНИМКИ)

За проучването си учените са употребявали органи и тъкани, които са взети от покойници, дали разрешението си за това. Този вид проучвания са и единственият метод да могат да се организират задоволително подробни изследвания на гените и не дават цялостна картина за това, което се случва в живото тяло.

Революция: Премахнаха наследствена болест от ембрион

Учени записаха видео върху живи ДНК кафези

Въпреки това резултатите са изненадващи. "Логичното очакване е, че след гибелта, ще има спад в интензивността на гените, споделя Родерик Гуиго, един от ръководителите на изследването. Анализ с нова технология за mRNA секвениране на органи в границите на 24 часа след гибелта и съпоставянето на данните с кръвни проби, взети от пациентите преди гибелта им, демонстрира друго.

"Клетките в тялото реагират на гибелта. Някои гени се задействат повече, което значи, че след гибелта в тялото продължава да има известна активност ", споделя Гуиго. Екипът му не може да открие причина за това. Една от опциите е, че кръвта стартира да се съсирва и това понижава притока на О2 до клетките, което задейства защитни функционалности. Учените към момента нямат доказателство за това.

10 обстоятелството за ДНК, които може и да ви изненадат

Лекуват рак с генномодифицирани кафези

Проучването дава база данни за предугаждане на RNA интензивността и измененията в тялото след гибелта. Това може да помогне на бъдещи изследвания, както и на криминалистите. "Има "отпечатък ", който остава в гените след гибелта и той на доктрина може да бъде употребен в криминологията. В момента обаче нямаме способ, който да може да разреши потреблението му на терен ", добавя Гуиго. Нужна е и още работа по усъвършенстването на метода и тест с проби по-дълги от 24 часа, както и взимане на други критерии, с цел да може методът да е потребен на криминолозите, добавя специалистът.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР