Клетъчният имунитет предпазва идеално от коронавирусите и коронавирусните разновидности. Това

...
Клетъчният имунитет предпазва идеално от коронавирусите и коронавирусните разновидности. Това
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Клетъчният имунитет идеално предпазва от COVID-19

Клетъчният имунитет защищава идеално от коронавирусите и коронавирусните разновидности. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Българска национална телевизия.
Той уточни, че антителата по-слабо защищават от COVID-19. По-добре е да се пазим от бразилския и индийския вид на инфекцията, прикани проф. Кантарджиев.
 Проф. Тодор Кантарджиев: Третата вълна на COVID-19 отминава Проф. Тодор Кантарджиев: Третата вълна на COVID-19 отминава
„ Категорично в края на третата вълна сме и тя беше провокирана от налагането на английския вид на COVID-19, който е много по...
По думите му доста е значимо да се хване в точния момент една разновидност и да не се позволява разпространяването и в обществото. Колкото по-рано хванем една разновидност и не допуснем нейното разпространяване в обществото е доста, доста по-добре, акцентира медикът.
Според него всеки, който има две ваксини и заболее, би трябвало да се изследва с ПСР тест и да се изпрати за проучване, с цел да се види дали имунизацията е повлияла добре или има съществуване на нов вид на инфекцията. Когато някои пациенти дълго време лежи в болница и се лекува с кръвна плазма, би трябвало наложително да се изследва с ПСР тест и да се изпрати за проучване, с цел да се види дали има някаква разновидност, посочи проф. Кантарджиев.
Той посочи, че в случай че имунизациите се вършат, което е най-силното ни оръжие, и в случай че доста хора се имунизират за малко време, вероятността на разпространяване на вируса в обществото е по-малка. Всички, които се връщат от чужбина би трябвало да се изследват с ПСР и материалът наложително да се изпрати за проучване.
Проф. Кантарджиев уточни, че огромна част от болните, прекарали болестта не престават да имат проблеми с белия дроб. Трябва да бъдем бдителни, да разчитаме на лекуването и на компетентността на лекарите и на медицината, прикани медикът.
 Кантарджиев: Следим разновидностите на COVID-19 деликатно, единствено английският вид е у нас Кантарджиев: Следим разновидностите на COVID-19 деликатно, единствено английският вид е у нас
Следим разновидностите на ковид в България доста деликатно. Всяка седмица се изследват към 400 варианта на позитивни, което прави 5-6...
В момента има ваксини и предпочитание в управлението на служебния здравен министър да бъдат имунизирани възрастните хора и да се направи по този начин, че обществото да бъдат подготвени да се имунизирани. Скъпи сънародници, не чакайте да пристигна нова ваксина или да дойда есента, а да си пожелаем едно умерено лято, прикани проф. Кантарджиев. 
„ Без ограничения и да разчитаме единствено на времето не трябва “, безапелационен бе той и прикани в умозаключение да се съблюдават ограниченията.
Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР