Клементе дел Векио наследи краля на очилатаСъстоянието му възлиза на

...
Клементе дел Векио наследи краля на очилатаСъстоянието му възлиза на
Коментари Харесай

Най-младият милиардер е на 18 години

Клементе дел Векио наследи краля на очилата
Състоянието му възлиза на 3,5 милиарда $

Дели благосъстоянието на татко с още петима братя и сестри

Той е на 18 години, споделя се Клементе и е най-малкият от децата на споминалия се наскоро популярен италиански бизнесмен Леонардо дел Векио. А съгласно библията на богаташите „ Форбс “ момчето в този момент е най-младият милиардер на планетата, като се има поради, че междинната възраст на международните свръхбогаташи се движи към 65-те години.

Като синът на създателя на „ Luxottica “ – колосът за произвеждане на очила и лещи, чиято съществена фабрика се намира в дребното градче Агордо североизточно от Венеция, не е единствено едно любопитно изключение. Просто тъй като сега Клементе дел Векио е може би най-търсеният и мечтан момък от „ златните потомци “ на земното кълбо.

Младежът преди малко е навършил 18 години, когато татко му умира през юни предходната година на 87-годишна възраст. Капиталът, който Клементе има в този момент, възлиза на към 3,5 милиарда $. Той обаче не е единственото дете на един от най-уважаваните бизнесмени в следвоенна Италия, почнал от нулата и построил първия си завод върху подарена му от кметството в Агордо земя, с цел да сътвори занаят на локалните хора. Но това, че Клементе не е единственото дете на Леонардо дел Векио не значи, че в този момент ще би трябвало да дели тези 3,5 милиарда с други братя и сестри. Числото просто дава визия за  оставеното от родения в Милано талантлив фабрикант завещание, завещано на неговите потомци и изчислено предходната година от „ Форбс “ на 27,3 милиарда $.

А фамилията на остарелия дел Векио е меко казано много „ комплицирано “ - Клементе има петима братя и сестри. С 23-годишния Лука, който също наследява 3,5 милиарда $, той „ дели “ както татко си, по този начин и майка си Сабина Гроси. Тя е някогашен управител на „ Luxottica “, само че в никакъв случай не е била брачна половинка на бизнесмена, който обаче е имал две законни половинки. Първата от тях - Лучана Нерво, му е родила три деца - Клаудио, Мариза и Паола. С втората си брачна половинка Николета Дзампило, с която се женят два пъти - през 1997 година и през 2010 година след бракоразвод през 2000 година, Леонардо дел Векио има наследник, който носи и неговото име - Леонардо Мария.
Иначе за Клементе се знае доста малко, защото без значение от многоженствата на татко му,  дискретността постоянно е била на респект в фамилията.

След италианчето в международната ранглиста на младите богаташи се подрежда деветнайсетгодишната щерка Ким Чжун Юн на споминалия се наскоро основател и шеф на световноизвестната южнокорейска компания за компютърни игри „ Nexon “ - Ким Чжун Чжу.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР