Клеман Ноел спечели последния 12-и слалом за Световната купа в

...
Клеман Ноел спечели последния 12-и слалом за Световната купа в
Коментари Харесай

Клеман Ноел спечели последния слалом за сезона

Клеман Ноел завоюва последния 12-и слалом за Световната купа в алпийските ски, който се организира в андорския зимен център Солдеу. Французинът спря хронометрите с време 1:48.96 минута Той беше най-бърз в първия манш с 54.21 секунди и съумя да резервира задоволително от задатъка си във второто втурване, с цел да запише трета победа в сезона и кариерата си.
 Алберт Попов отпадна на финалите на Световната купа
21-годишният състезател изпревари с 0.18 сек австриеца Мануел Фелер. Трети на 0.83 сек е Даниел Юл от Швейцария. Световният първенец Марсел Хиршер се показа разочароващо и приключи 14-и с закъснение от 1.62 секунди, откакто даде най-слабо време във втория манш.



Все отново надпреварата не бе значимо за австрийската суперзвезда, тъй като още преди него той си бе подсигурил дребния глобус в дисциплината и огромния в генералното класиране. Така Хиршер става първия в историята на ските с 8 следващи огромни международни купи и първия след Линдзи Вон с 20 глобуса.

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов зае 23-о място с пасив от 3.22 секунди. Българинът спечели 95 точки през сезона в слалома и зае 21-о място в крайното класиране в дисциплината преди финалите, което му даде късмет да е първият българин, който взе участие в последното съревнование преди края на акцията.

Ето и крайното класиране за Световната купа:



Крайно класиране за дребната Световна купа в дисциплината слалом:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР