Клег получаваше одобрението на младите британски избиратели, но го загуби,

...
Клег получаваше одобрението на младите британски избиратели, но го загуби,
Коментари Харесай

Facebook нае бивш британски вицеприемиер за подобряване на имиджа

Клег получаваше утвърждението на младите английски гласоподаватели, само че го загуби, откакто наруши заричане да не покачва студентските такси.

Най-голямата обществена мрежа в смета – Фейсбук, назначи някогашния английски вицепремиер Ник Клег да ръководи световна тактика за връзки и публични политики. Това става в миг, когато учредената от Марк Зукърбърг компания, би трябвало да се оправи с поредност от кавги, свързани с потреблението на персоналните данни на потребителите, сложното справяне с разпространяването на подправените вести и намесата в избори, оповестява Reuters.

По искане на Зукърбърг

Фейсбук заяви, че съществена роля за привличането на Клег са имали основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг и основният действен шеф Шерил Сандбърг, а диалозите с него са почнали през лятото.
" Компанията ни е подхванала извънредно значимо пътешестване. Предизвикателствата, пред които сме изправени, са съществени и ясни и в този момент повече от всеки път се нуждаем от нови вероятности, които да ни оказват помощ в същото време на промени ", оповестява Сандбърг в обява във Фейсбук, в която поздравява Клег.
51-годишният някогашен английски вицепремиер поема поста от понеделник и заменя на него Елиът Скрейдж.

Кой е Ник Клег

С назначението си Клег става най-високопоставеният европейски политик, който заема управителна позиция в Силициевата котловина.Той беше водач на Либерално-демократическата партия във Англия и вицепремиер в съдружното държавно управление на Дейвид Камерън сред 2010 и 2015 година Клег беше отхвърлен като вицепремиер, откакто консерваторите завоюваха болшинство през 2015 година, а Либерално-демократическата партия изгуби забележителна част от поддръжката си.

Клег получаваше утвърждението на младите гласоподаватели, само че го загуби, откакто наруши заричане да не покачва студентските такси. Той загуби и депутатското си място в Народното събрание след изборите предходната година, когато партията му претърпя провал. През 2012 година Клег се извини, че е нарушил обещанието си за студентските такси, само че това не промени нищо.

По мотив назначението си в обява в обществената мрежа той споделя че през публичния му живот му е харесвало да се заем с сложни и спорни въпроси и да пробва да ги изяснявам на останалите. Като се надява да употребява някои от тези умения в новата си роля.

Бившият вицепремиер беше последовател на участието на Англия в Европейския съюз и съобщи, че за него е мъчително да напусне публичния спор във значим миг за Brexit, само че добави, че основните решения ще минат през Народното събрание, в който той към този момент не членува.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР